Naast Clouseau, Axelle Red, Will Tura en Helmut Lotti en vele anderen zal ook schlagerkoning Laura Lynn op zondag 1 oktober haar medewerking verlenen aan het gratis concert voor verdraagzaamheid.
Het management én de platenfirma van Laura Lynn benadrukken dat de organisatie schriftelijk de garantie heeft gegeven dat het gaat om een concert voor verdraagzaamheid met een non-politiek karakter.
Een paar maanden geleden - nog voor er sprake was van de zinloze moorden in Antwerpen - is het idee ontstaan om een concert voor verdraagzaamheid te organiseren.

Laura Lynn: "Natuurlijk sta ik achter het idee van zinvolle verdraagzaamheid. Net zoals bij iedereen hebben de zinloze moorden in Antwerpen, de moord op Joe Van Holsbeek en het drama op die antwerpse bus mij aangegrepen. Kijk, ik ben een eenvoudig vlaams meisje, ik put veel kracht uit m'n christelijke opvoeding en daaruit heb ik geleerd dat je je naaste moet liefhebben. Het is een eenvoudige boodschap en daarom sta ik achter initiatieven die dat steunen.
Maar meer moet je er niet achter zoeken, ik hou me niet bezig met politiek. Mijn fans komen uit alle lagen van de bevolking en ik respecteer ieders persoonlijke mening en overtuiging, iedereen moet doen wat hij denkt dat het beste is. Maar uiteindelijk zijn we allemaal gewoon mensen en dat mogen we nooit vergeten. Wat er de laatste tijd allemaal gebeurt is triestig en net als iedereen wil ik een betere wereld. Als artiesten op een muzikale manier een signaal kunnen geven met hun liedjes, dan is dat een goede zaak."

Een reactie op het feit dat Vlaams Belang voorzitter Filip Dewinter een open brief zal schrijven naar deelnemende artiesten wil Laura Lynn niet kwijt omdat ze vindt dat dat niks terzake doet. De zangeres zal ook geen verdere uitspraken doen over "0110" maar benadrukt nog eens dat zij de gedachte voor verdraagzaamheid ten volle ondersteunt.

www.lauralynn.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: