KT Tunstall kwam langs de grote poort de internationale muziekscène binnenwandelen. Dankzij haar debuutalbum 'Eye To The Telescope" (2004/2005) verleidt de jonge zangeres/componiste meteen. Kate Tunstall, met Chinese & Ierse roots, groeit op in Schotland. Op haar 16de reeds maakt ze deel uit van het lokale groepje Fife. Kate ontdekt de folk, de gitaar en het leven als muzikant. In 2003 werkt ze samen met Oi Va Voi en toert ze met de groep de wereld rond. Ze besluit het solo te gaan proberen. Kate wordt KT en stelt in 2004 haar eerste album voor.

Aanvankelijk breekt ze er niet veel potten mee. Dat verandert als Jools Holland haar uitnodigt voor zijn bekende 'Later With..." TV Show. KT brengt er "Black Horse & The Cherry Tree". Haar carrière neemt een vlucht. Het debuutalbum wordt opnieuw uitgebracht en met "Suddenly I See" en "Other Side of the World" scoort ze mooie hits. België leert haar kennen tijdens Rock Werchter. KT Tunstall, die in de Pyramid Marquee zou aantreden maar haar optreden naar de Main Stage verplaatst ziet, geeft er een optreden om u tegen te zeggen en wint vele zieltjes. Ook internationaal doet ze grootste zaken. Haar album gaat meer dan 4 miljoen keer over de toonbank, ze steekt nominaties op zak voor de Mercury Award en de Grammys en gaat naar huis met de Brit Award voor Beste Britse Zangeres in 2006.

KT Tunstall blijft met beide voeten op de grond en werkt rustig aan een tweede album. Op "Drastic Fantastic" bewijst ze dat ze als artieste gegroeid is. Krachtige melodieën en knappe teksten maken deze tweedeling tot een knappe popplaat. Eerste single "Hold On" zet de toon. Maar KT bewijst zich vooral op het podium. Live is ze onweerstaanbaar en geeft ze de songs nog meer kracht. Op 22 april komt ze naar de AB in Brussel !

KT Tunstall
Dinsdag 22 april 2008 - 20u00
Ancienne Belgique, Brussel

Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of klik hier voor online tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: