Op maandag 14 september probeert Koen zijn derde jongensdroom waar te maken. De tweede aflevering van Project K, waarin Koen er niet in slaagde zijn opdracht van sterrenchef Sergio Herman tot een goed einde te brengen, werd bekeken door 940.426 kijkers (live +3), goed voor een marktaandeel van 42.8 % (VVA 18-54).

Als kind was Koen al gebiologeerd door het werk van dokters en chirurgen. Ook met ouder worden is die fascinatie gebleven. Vooral hartchirurgen die met grote concentratie en precisie de motor van het menselijk lichaam opereren, spreken tot zijn verbeelding. Koens jongensdroom heeft daar alles mee te maken: hij wil graag live een open hartoperatie meemaken.

Om die droom te realiseren, stapt Koen naar Maggie De Block, minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Die wil hem helpen maar koppelt Koens droom aan een opdracht die hij eerst tot een goed einde moet brengen: hij moet als hulpambulancier meedraaien op de spoeddienst van een groot ziekenhuis. De Block vindt het belangrijk om ook eens achter de schermen van de gezondheidszorg te kijken en benadrukt daarbij het belang van de job van ambulanciers. Koen gaat deze uitdaging graag aan.

Koen krijgt meteen een spoedcursus hulpambulancier, hij moet een theoretisch en praktisch examen afleggen en wordt pas hierna tewerkgesteld in het Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen. Daar werkt hij in shiften en trekt erop uit om verschillende patiënten te helpen: van een evacuatie samen met de brandweer tot dronken feestvierders die de weg naar huis niet meer vinden. Al snel ontdekt Koen dat het werk als ambulancier heel onvoorspelbaar is en niet alleen fysiek maar ook emotioneel erg belastend. Wanneer hij geconfronteerd wordt met een zwaar ongeval, krijgt Koen het moeilijk.

Derde aflevering Project K maandag 14 september 2015 om 20.35 bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: