Filmfestival Gent selecteert de beste films voor Kinepolis tijdens ‘Filmfestival Gent on tour’

Kinepolis en Filmfestival Gent slaan dit jaar de handen in elkaar en lanceren ‘Filmfestival Gent on tour’. Filmfestival Gent, dat in oktober elk jaar de Oost-Vlaamse hoofdstad in een waar filmmekka omtovert, is dankzij de samenwerking met Kinepolis klaar om ook de rest van Vlaanderen en het filmjaar te veroveren. Sinds vorig jaar genieten cinefielen in avant-première bij Kinepolis een keer per maand van een film die door het Filmfestival Gent, onder artistieke leiding van Patrick Duynslaegher (artistiek directeur van het Internationaal Filmfestival Gent), zelf geselecteerd werd. Via de samenwerking willen Kinepolis en Filmfestival Gent het filmaanbod verbreden en artistiek talent dichter bij het filmliefhebbende publiek brengen.

Iedere derde donderdag van de maand stellen Kinepolis Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt de deuren om 20u15 open voor de echte cinefielen die voor het eerst in de beste omstandigheden en in de buitengewone sfeer van het filmfestival van unieke avant-premières kunnen genieten. Eens welkom geheten aan een aparte onthaalbalie, zal men de film- en cultuurliefhebbers een flyer met achtergrondinformatie aanbieden, vol boeiende weetjes en duiding over de regisseur en cast. Eveneens zullen de films vooraf deskundig ingeleid worden door een gerenommeerd filmkenner.

Mis je kans niet om uitzonderlijke films te ontdekken tijdens "Filmfestival Gent on Tour" in Kinepolis Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk met als komende toppers ‘Lincoln’ van regisseur Steven Spielberg op 17 januari 2013, ‘The Master’ van regisseur Paul Thomas Anderson op 21 februari 2013 en de nieuwe van Pedro Alomodóvar ‘Los Amantes Pasajeros’ op 21 maart 2013.

Korte inhoud ‘Lincoln’:
"Lincoln" richt zich op de laatste maanden van de 16e president van de Verenigde Staten in the Oval Office. In zijn laatste maanden tracht Lincoln het land te herenigen, de oorlog te beëindigen en het bannen van slavernij ...

Korte inhoud ‘The Master’:
‘The Master’ speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog waar de intellectuele man Lancaster Dodd (Philip Hoffman) een nieuwe religieuze organisatie opricht. Joaquin Phoenix speelt de rol van de getraumatiseerde marinier Freddie Sutton, die na de oorlog verward thuiskomt en al snel de rechterhand wordt van Lancaster. Maar naarmate de organisatie populariteit begint te winnen, krijgt Sutton twijfels over de organisatie en de gedachten van zijn “meester”...

De film won tijdens het Filmfestival van Venetië de Zilveren Leeuw voor ‘Beste Regie’ en zowel Philip Hoffman als Joaquin Phoenix wonnen een award voor ‘Beste Acteur’. De film was genomineerd voor 3 Golden Globes waaronder ‘Beste Acteur’: Joaquin Phoenix, ‘Beste Mannelijke Bijrol’: Philip Hoffman en ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’: Amy Adams. Ondertussen haalde de film ook nog 3 Oscarnominaties binnen.

Korte inhoud ‘Los Amantes Pasajeros’:
Uit de eerste teaser blijkt onmiskenbaar dat Alomodóvars nieuwe film ‘Los Amantes Pasajeros’ een uitzinnige komedie is. Het verhaal speelt zich grotendeels af aan boord van een neerstortend vliegtuig. Een tranendal verzekerd dus, maar dit keer van het schaterlachen. ‘Los Amantes Pasajeros’ betekent zowel 'de verliefde passagiers' als 'de tijdelijke geliefden' en wist heel wat bekende namen te strikken zoals Penélope Cruz, Antonio Banderas en Paz Vega.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: