De inschrijvingen voor de dertiende editie van Bengelpop lopen als een trein. De scholen hebben blijkbaar een blind vertrouwen in Bengelpop, want het kinderfestival nu al volledig uitverkocht, nog voordat er nog maar iets van het programma of de affiche bekend is... De uitstekende reputatie die de laatste jaren is opgebouwd op vlak van organisatie en veiligheid, zal hier niet vreemd aan zijn.

Maar liefst 73 scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant sturen op vrijdag 26 juni ruim 4.000 kinderen en een paar honderd begeleiders naar Bengelpop op recreatiedomein Keiheuvel. Daarmee is het maximum aantal bereikt. Zo blijft het niet alleen veilig, maar ook aangenaam en niet té mega voor deze doelgroep (eerste en tweede leerjaar).

Ook dit jaar hebben enkele nieuwe scholen de weg naar Bengelpop gevonden. De positieve mond-aan-mond reclame doet duidelijk zijn werk.

Editie 2015 op vrijdag 26 juni

De editie van Bengelpop 2015 zal doorgaan op vrijdag 26 juni. Voor de eerste keer gaat Bengelpop dus niet door op de laatste dinsdag van juni. Dat is immers de laatste schooldag (dinsdag 30 juni), wat uiteraard geen optie is voor de scholen.

De week ervoor (dinsdag 23 juni) is de kans groot dat het nog volop examens zijn, waardoor de organisatie mogelijk niet kan rekenen op de vele (vooral jonge) vrijwillige medewerkers die nodig zijn om de veiligheid van Bengels tijdens Bengelpop te kunnen garanderen.

Verschuiven naar donderdag is ook geen optie omwille van Pennenzakkenrock op het naburige Zilvermeer (in Mol): die dag is er in de wijde omtrek een grote schaarste aan autobussen en dit zou ook een te zware belasting zijn voor de verkeersafwikkeling in de regio. Vandaar dat er gekozen is voor vrijdag 26 juni: uit een bevraging bij de scholen wordt deze optie zeer positief onthaald.

Afspraak dus op vrijdag (!) 26 juni 2015 van 9u tot 16u op recreatiedomein Keiheuvel te Balen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kinderfestival Bengelpop
Datum: 
26 juni 2015 van 9u tot 16u
Locatie: 
Recreatiedomein Keiheuvel, Balen

Reservatie:

Meer over