Het was nog even bang afwachten, maar na de beslissingen die vandaag genomen werden in het overlegcomité, is het zeker dat het audiovisuele spektakel 'Kerstmagie' zoals gepland vanafzaterdag 4 december 2021 (tot en met 26 december) kan plaatsvinden!

Na een zeer geslaagde editie in 2019 in 6 kastelen in Vlaanderen en een verplichte pauze vorig jaar door de gekende omstandigheden, strijkt het betoverende kerstspektakel van productiehuis Historalia dit jaar neer in maar liefst 8 kastelen in Vlaanderen (Vlamertinge, Wijnendale, Laarne, Huldenberg, Sint-Truiden, Hingene, Aartselaar en Westerlo) en - voor het eerst - ook 2 in Wallonië (kasteel van Corroy-le-Château in Gembloux en Château de Louvignies in Soignies)

‘Kerstmagie’ werd door organisator/prins Simon de Merode omgetoverd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, audiovisuele, coronaproof ontdekkingstocht voor het ganse gezin. De bezoekers van deze magische kerst-Cluedo betreden in beperkte groepjes (max. 12 personen) en in een ‘one-way-systeem’ de kastelen. Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 12 jaar en 2 maanden, mondmasker vanaf 6 jaar en er werden in laatste instantie ook nog zitplaatsen voor de bezoekers voorzien voor de scènes in de feeëriek gedecoreerde zalen en kamers van de kastelen.

'Kerstmagie' is de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Belgisch erfgoed van binnen te bewonderen.

De lokale teams en vrijwilligers hebben enorm hard gewerkt om de kastelen om te toveren tot ware kerstpaleizen en zijn meer dan klaar om vanaf zaterdag 4 december de bezoekers op een veilige manier te ontvangen. We laten u bij deze graag al even door het sleutelgat binnengluren en genieten van een vleugje 'Kerstmagie'....

Praktische info 'Kerstmagie' / 'Magie de Noël'
Vanaf 4 t.e.m. 26 december 2021

Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) - Kasteel van Wynendaele (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel d'Ursel (Hingene), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er max. 24 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers druppelsgewijs het kasteel betreden, ieder in zijn eigen kleine groep van max. 12 personen (waarbinnen ook de sociale afstand gerespecteerd kan worden).

Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 15,95 euro p.p., kinderen onder de 5 jaar gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over