De bakkers krijgen te maken met een apocalyptische storm die door de tent raast.

De vijfde kerstspecial van Bake Off Vlaanderen dwarrelt neer over het land. En deze keer wordt er niet gestreden om de eer, maar wel om het lintje van Kerst Miss 2023. Riadh Bahri, Ellen Callebout, Lukas Lelie en Fien Germijns treden aan in de baktent en gooien alles in de strijd om de beste kerstbakker van Vlaanderen te worden.

Ellen Callebout bakt als spektakelstuk een levensgroot kerstcadeau als ode aan alle pakjes die ze voor zichzelf al heeft moeten kopen: "Gert is niet zo goed in cadeaus kopen, dus meestal moet ik mijn cadeautjes zelf kopen."

Riadh Bahri worstelt met de technische proef en schakelt de hulp van Ellen in. Als spektakelstuk toont hij zijn geeky kant en maakt hij een taart in de vorm van een legoblokje met een knipoog. Want een middagje wijnen en bouwen is voor hem dé ideale ontspanning.

Fien Germijns gebruikt de verjaardag van haar zus op kerstdag als inspiratie voor haar spektakelstuk. Ze bakt de geboorte van je-zus (haar zus) in de vorm van een vaginataart. Riadh is alvast enorm onder de indruk van Fiens Kerstfoef.

Ook Lukas Lelie begint onzeker aan zijn technische proef maar heeft al snel de smaak te pakken. Letterlijk dan, want door een teveel aan cava heeft hij regelmatig last van een zuurtje. Niets dat een pilletje niet kan oplossen en daarom maakt hij als spektakelstuk een zoete Rennie op een bedje van brandend maagzuur.

Dé ster van de show is niet de vagina van Fien Germijns of het brandend maagzuur van Lukas Lelie maar wel een apocalyptische storm die halverwege het bakken de kop op steekt. Ondanks een kleine overstroming doen de bakkers er alles aan om hun kersttaart aan de jury te presenteren. Maar wie wordt nu dé Kerst Miss van 2023?

Bake Off Vlaanderen Kerst, morgen om 20u15 op Play4 en op GoPlay.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: