Als perfecte voorbereiding voor Kerst, kon je dit jaar naar The Christmas Show in de Lotto Arena gaan kijken. Op 23 december werd de zaal omgetoverd naar pure kerstmagie. Het concept waaide over vanuit Nederland waar dit al enkele jaren zalen vult en op TV wordt uitgezonden.

Bij een Kerstshow hoort natuurlijk een kerstverhaal. Verscheidene artiesten staan klaar om op te treden op de grote openingsshow van de Kerstman. Hij wilt zijn allernieuwste vervoersmiddel voorstellen. Maar wat als zijn neef nu eens Kerst haat? En dit zo graag voor iedereen wil verpesten? Wel dan krijg je een gestolen slee, waar op de koop toe nog eens alle artiesten in zaten. Maar gelukkig springen de kerstelfjes en Rudolph te hulp. De neef van de Kerstman laat als teken van pure ironie, tips achter in pakjes in verschillende grootsteden. Daardoor moeten de elfjes en Rudolph de gehele wereld afreizen om de artiesten te zoeken. Gelukkig slagen ze erin om hen snel terug te vinden. Maar daar is de neef van de Kerstman alles behalve gelukkig mee. Voor hem zit er niets anders op dan een lekker stoofpotje van Rudolph te maken. In zijn achtervolging stuit hij op een oma. Ze worden verliefd en plots houdt hij weer van Kerst. De slee is terecht dus kan de Kerstman zijn intrede doen. Eind goed al goed.

Een leuk verhaaltje voor kinderen. Tussen het verhaal brachten de verdwenen artiesten enkele nummers. Het begon goed toen de verdwenen artiesten een liedje zongen over het land waar ze zich in bevonden, maar dat was na één plaats jammer genoeg gedaan. Na New York, New York waren er geen herkenningspunten meer met de andere steden en werd de rode draad doorgeknipt. Uiteraard werden er ook een heleboel kerstliedjes gezongen waar het publiek toch vrolijk met mee zong. Gezien The Christmas Show een groots spektakel is in Nederland, werd er van het publiek net iets meer verwacht van deze show. Er was een leuk verhaal, een hoop goede artiesten, dansers, elfjes, een kerstman, een tof decor maar toch sloeg de show er niet in om het publiek volledig warm te maken voor Kerst. De ingrediënten voor het kerstmaal waren er al en het gerecht was oké te smaken, enkel de finishing touch miste nog.

De artiesten dit jaar waren Sylvie De Bie, Wim Soutaer, Paul Michiels, Tinne Oltmans, Ian Thomas, Goele De Raedt en Hans Peter Janssens. Naast zingen speelde Goele ook de oma in het verhaal. De slechterik werd vertolkt door Ludo Hellinx maar ook voor Thomas Van Goethem was er plaats als burgemeester. Hij werd echter verdreven door de kerstman die de echte burgemeester van Antwerpen bleek te zijn, niemand minder dan Bart De Wever. Voor sommigen toch een gevoelig punt om een politieker als Kerstman te gebruiken. En dat gaf voor hen dan ook een wrange nasmaak op de show. Toch dapper van producent Deep Bridge en regisseur Mark Thijsmans om dit nieuw concept ineens zo groot te brengen in Vlaanderen. Ze kondigden ineens ook aan dat het concept volgend jaar terug komt op 22 december! Met de eerste als leerschool kunnen ze volgend jaar een tweede kans krijgen om de ontbrekende kers op de taart te brengen. Wij zijn alvast benieuwd!

Tickets voor volgend jaar kunnen besteld worden op www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: