De Brusselse band Bombataz lanceerde gisteren haar nagelnieuwe EP '¡Kapao!'. Het vijf nummers tellende pareltje komt uit onder Fake Records en verschijnt zowel digitaal als op cd. Vandaag stelt het viertal de EP ook live voor in de Botanique in Brussel. Beluister '¡Kapao!' via deze link.

De naam Bombataz doet sinds een paar maanden steeds meer oren spitsen in ons land. Zo schoven muziekblogs Indiestyle én Dansende Beren de band naar voor als één van de revelaties van 2019. Humo deed daar nog een schepje bovenop en voegt daaraan toe 'Heel af en toe lijkt een jonge band àlles te hebben om het te maken. Bombataz is er zo eentje.' Stevige woorden, maar Bombataz bewijst op '¡Kapao!' dat ze alle superlatieven meer dan waard zijn. Hun succesvolle passage op showcasefestival 'We are open' op 8 februar in Trix zette hun snel groeiende live-reputatie nog maar eens in de verf.

Op ''¡Kapao!' klinkt Bombataz nu eens spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum. We weten niet wat de toekomst zal brengen, maar het moge duidelijk wezen dat Bombataz er deel van zal uitmaken.

''¡Kapao!' is sinds gisteren uit onder Fake Records, zowel digitaal als op cd. Het mooie artwork is van de hand van Gwen Vanderstraeten. Hou zeker de kanalen van Bombataz, Fake in de gaten voor alle volgende stappen van deze band.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over