Kirsten is pas 33 weken zwanger wanneer ze bevalt van een tweeling. Als eerste komt Rie ter wereld: het meisje weegt 1150 gram en huilt flink. Haar jongere zusje Julia weegt bijna dubbel zo veel als Rie maar kent een veel moeilijkere start: ze weigert net na de geboorte spontaan te ademen…

Shirley en Jeroen komen vandaag hun 1 week oude tweeling Lenn en Mathiz bezoeken. De broertjes werden 10 weken te vroeg geboren. Mama en papa mogen vandaag kangoeroeën, een houding waarbij de naakte baby’s op de blote huid van hun ouders worden gelegd. Kangoeroeën is erg belangrijk voor de ontwikkeling van prematuren: de hartslag, ademhaling en stem van mama en papa maakt hen rustig. Ook voor de ouders is dit intieme moment erg belangrijk om een band te creëren met hun kind. Lenn en Mathiz doen het erg goed maar moeten nog een aantal testen ondergaan vooraleer ze met de ziekenwagen worden overgebracht naar het regionale ziekenhuis dichter bij huis.

Kimberley beviel 15 dagen geleden van een dochtertje, Bo. Het kleine meisje, dat 10 weken te vroeg ter wereld kwam, kampte al snel na de geboorte met een huidinfectie. Daardoor mag haar bezorgde mama haar dochtertje niet met de blote hand aanraken. De artsen blijven waakzaam omdat de infectie kan overslaan naar de andere kindjes op de neonatale dienst.

Een jaar geleden werden Vicky en Mano de trotse ouders van Thorben. Het jongetje komt 10 weken te vroeg ter wereld, maar zijn ouders maken zich geen zorgen: hun zoontje is perfect. Tot ze, 2 weken na de geboorte, de uitslag krijgen van het hersenonderzoek…

Youssef is pas een maand oud en moet nu al geopereerd worden want het jongetje heeft geen verbinding tussen de slokdarm en de maag. Bovendien heeft hij hartproblemen. Mama Kareema moet haar zoontje toevertrouwen aan het team van specialisten, dat de riskante operatie zal uitvoeren.

Preamtuurtjes vanavond om 21.40 uur op vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over