JORJA SMITH dropt vandaag de nieuwe single Be Honest - de eerste nieuwe track sinds de release van haar voor een Mercury genomineerde debuut album Lost & Found in de zomer van 2018.

De met prijzen overladen Britse zangeres Jorja Smith lost een nieuwe single: Be Honest, de eerste nieuwe track sinds de release van haar, voor een Mercury genomineerd, debuut album Lost & Found in de zomer van 2018. De langverwachte single komt met extra vocalen van Burna Boy – één van de snelst opkomende talenten in de hedendaagse Afrikaanse Muziek scene. Hij is bekend van zijn album Outside (2018) met de hit Ye en de track Gum Body met vocals van Jorja.

Be Honest is geproduceerd door Izy (Koffee ‘Toast’) en Cadenza (die in 2016 ook met Jorja werkte aan haar single Where Did I Go), en is een contrast met Jorja's kalmere, meer naar ballads-leunende albumtracks. De single is up-beat, flirterig, empowering - en toont een nieuwe kant van de altijd inspirerende muzikant, die nog maar 22 jaar oud is.

De baanbrekende videoclip, geregisseerd door Amber Grace Johnson (die eerder heeft gewerkt met Rihanna en A$AP Rocky), werd gefilmd op locaties in Londen, waaronder Rye Lane Market en Peckham Liberal Club. Het laat Jorja zien met twee van haar beste vrienden, Erin en Sandra, die zich moeiteloos door de hete Londense zomer vechten terwijl Jorja danst en meezingt op de aanstekelijke single. De styling van de cast is verzorgd door Leah Abbott en toont kleding van ​​ontwerpers als Moschino, Jacquemus, Rick Owens en Dior. Een iconisch moment toont Jorja in een Louisa Ballou-badpak met een vintage Chanel-sjaal. Smith reist door de Rotheride-tunnel, en door het verlichte stadslandschap op een futuristische jetski, voordat ze verkoeling zoekt in een slecht verlicht binnenzwembad (Wapping Leisure Centre) bedekt met gloeiende tennisballen en omringd door vrienden. Het interieur is in de jaren 70 stijl (compleet met foto's van Jorja's grootvader en familie op de muren). Ook Burna Boy verschijnt zingend terwijl hij op een metaalgroen laken ligt.

Regisseur Amber Grace Johnson, die onlangs de PSA regisseerde voor de Free The Bid-campagne ter ondersteuning van vrouwelijk en ondervertegenwoordigd talent in de filmindustrie, vertelt:

“For ‘Be Honest’, Jorja wanted to create a film that embodied the spirit of Summer– pure wild fun. We wanted to invite the world in, to experience a different side of Jorja. Free and full of light, and some "Hot Girl Summer" energy. While writing in my AC filled apartment in Brooklyn, I thought about how there’s nothing quite like Summers in the city. You’re caught between concrete high rises, sweating from heat delirium, with our make-shift fire hydrant beaches. Yet despite it all, there’s a contagious air that floods the city, and your imagination becomes infinite.

With that in mind, we imagined a film nostalgic in nature, with your inner child memories running rampant. Jorja takes us on a ride; sunbathing on her Grandma’s sticky plastic couch, midnight break-ins at the neighbourhood pool, running around with real life friends Sandra and Erin, and of course some jet ski drifting through London streets. That feeling like the world is yours, and rules don’t exist. From afar, Jorja always felt like she was/is from a tribe of angels - that voice, the melodies, and timeless beauty. After this collaboration, I feel even more inspired by her energy, artistry and presence.”

'Be Honest' volgt op een bijzonder jaar voor Jorja Smith - de afgelopen 12 maanden won ze de British Breakthrough Artist Award als ook GQ Men Of The Year en de AIM Awards , ze had twee volledig uitverkochte concerten in de Brixton Academy en ontving bovendien een Grammy-nominatie voor 'Beste nieuwe artiest'. In het begin van dit jaar was Jorja te horen op AJ Tracey’s hit Ladbroke Grove, was ze de head-liner op Field Day 2019, werd ze ambassadeur van Dior Beauty en ontving ze een Ivor Novello-nominatie voor 'Blue Lights'. En laten we vooral de verdiende winst van de BRIT Awards niet vergeten voor ‘Beste Vrouw.’

Muzikaal is Smiths speelse, aanstekelijke popgeest verweven met haar jeugdige charisma, eigenzinnige verhalen en geïnformeerde meningen - kenmerken die haar hebben onderscheiden van haar collega's en haar tot een van de meest geliefde vrouwelijke doorbraaksterren van de afgelopen jaren maken. De miljoenen streams en de talloze uitverkochte tours, allemaal bereikt in iets meer dan twee jaar, maakt dat de opkomst van Jorja Smith met recht meteorisch te noemen is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over