Vanaf vandaag kan je – elke donderdagavond om 20u25 – op Nederland 3 bij de AvroTros kijken naar de uitzendingen van het 8ste seizoen van ‚De Zomer Voorbij’. Kees Tol, Jan Smit en de 3JS – de gevierde spil figuren van het muziekprogramma – zijn de voorbije zomer teruggekeerd naar hun roots en gingen kamperen op Spaanse bodem. Geen luxe villa’s met mooie zwembaden, maar wel een eenvoudige camping waar de heren rondliepen op teenslippers, met het wc papier onder hun arm. Centraal staat het plezier, de vreugde en muziek maken. Het bonte gezelschap krijgt ook heel wat muzikale vrienden over de vloer. Zo komen in de uitzendingen o.a. Kraantje Pappie, Nick & Simon, Edwin Evers, Jan & Anny en Di-Rect langs. Het is trouwens tijdens ‚De Zomer Voorbij’ dat Jan Smit inspiratie kreeg voor enkele liedjes die terug te vinden zijn op z’n huidige succesalbum ‚Jij & Ik’. Met die nieuwe cd doet Jan het wederom uitstekend in Nederland en in Vlaanderen. Deze week kampeert Jan stevig in de top 10 van de Ultratop Album 50 en het album is in mum van tijd ook al goud geworden in Nederland en bekroond met een nummer 1 status. Tijdens ‚De Zomer Voorbij’ hebben Jan en Kraantje Pappie ook de fundamenten gelegd van hun gemeenschappelijke single ‚Handen Omhoog’ die ook terug te vinden is ‚Jij & Ik’ en die nog een stevige kanshebber is om dit najaar de nieuwe single te worden.

Op dinsdag 30 september start Jan Smit ook weer terug met zijn theatertour ‚Jan Live’. Na veertig uitverkochte concerten – waaronder ook twee uitverkochte concerten in Hasselt (Ethias Theater) en Oostende (Casino Kursaal) - de voorbije maanden, was de honger van het publiek nog niet gestild. Integendeel. Jan voegt opnieuw heel wat speeldata toe aan zijn ondertussen indrukwekkend lijstje. Jan Smit: “Het theater bevalt me prima”, vertelt hij, “‘Het intieme karakter van theatershows, het directe contact met het publiek en de mogelijkheid om lekker te improviseren, maken dat het ontzettend leuk is om te doen. Dat vind ik ook zo mooi aan mijn vak: ik kan mensen op die manier blij maken, een heerlijke avond uit bezorgen. Het is een eer om dat te mogen en kunnen doen”. Wie naar de hernieuwde theatertour ‚Jan Live’ komt kijken wordt niet alleen getrakteerd op de bekende liedjes, Jan zal ook nieuwe liedjes brengen – voor het eerst – die afkomstig zijn uit z’n nieuwe cd ‚Jij & Ik’.

Op 29 november kan je in de Stadschouwburg van Antwerpen gaan kijken naar ‚Jan Live’ en op 10 januari komt Jan met z’n band naar het Capitole in Gent. Tickets voor ‚Jan Live’ kan je bestellen via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).

Het nieuwe album ‚Jij & Ik’ van Jan Smit is fysiek en digitaal te koop in Vlaanderen. Meer info op www.jansmit.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over