Naar aanleiding van de release van Laura Lynn haar derde cd “Goud” hadden wij een leuk gesprek met de zangeres. Nu “Goud” verschijnt, blikt ze terug op wat voor haar de moeilijkste periode uit haar leven moet geweest zijn. Laura Lynn brak met haar vriend Tonnie na 4 jaar samen zijn. Een openhartig gesprek:

Laura Lynn, je hebt een moeilijke periode achter de rug. Is tijdens de opnamen van je nieuwe cd “Goud” je relatie spaak gelopen?
Goh, ja en neen. Laten we zeggen dat het tussen Tonnie en mij de laatste maanden minder ging. Ik heb de voorbije maanden mijn nieuwe cd “Goud” opgenomen en al die tijd heb ik steun gekregen van Tonnie. Ondanks het feit dat wij het als koppel moeilijk hadden, hebben we tot de laatste moment geprobeerd om onze relatie een kans te geven. Helaas is het ons niet gelukt. Ik durf te zeggen dat de muziek en de opnames van mijn nieuwe cd “Goud” mij de kracht hebben gegeven om er blijven voor te gaan. Ik ben er ook sterker door geworden, door de muziek!

Wel opletten dat je nu niet gaat overdrijven met optredens. De vermoeidheid?
Tja, vorig jaar was het inderdaad heel druk maar in 12 maanden tijd is er voor mij op dat vlak heel wat veranderd. De agenda staat nu ook nog lekker vo,l maar het is heel leefbaar voor mij. Ik heb nu voldoende rust, volg zanglessen en kan nu helemaal mijn ding doen. Vooral het succes van mijn Betoverd tour hebben mij veel voldoening en kracht gegeven.

Over je Betoverd Live Tour 2007 gesproken. Die loopt als een trein…
Ja, dat gaat heel goed. In de zomer gaan we trouwens iets heel speciaals doen. Er komt een voorstelling van de’ Betoverd tour’ op de Gentse Feesten op 14 en 15 juli 2007 in het N.T.G. Vanaf september gaan we terug verder met concerten en gaan we naar Roeselare, Aalst en nog wat data die gaan volgen.

Van je nieuwe album “Goud” zeg je ondertussen zelf ‘Dit is het beste album dat ik heb opgenomen’.
Absoluut. Waarom dat “Goud” voor mij het beste album is dat ik gemaakt heb? Wel, ik was betrokken vanaf de eerste dag bij de opnames van de cd. Ik heb zelf de keuzes kunnen maken van de liedjes, ik was van dichtbij betrokken bij het album “Goud” en als ik naar het eindresultaat hoor dan ben ik heel tevreden.

Wat vind je zelf het beste nummer van je nieuwe cd “Goud” ?
Dat is voor mij “ 2 gitaren aan zee”, prachtig vind ik dat nummer.

Wat is het verschil tussen “Goud” en je vorige albums “Voor Jou” en “Dromen”?
Weet je, ik vind het belangrijk dat ik de fans altijd opnieuw kan verbazen. Vandaar is het idee ontstaan om een éénmalige schlagerconcept-cd op te nemen, “Goud”. Liedjes die mensen vergeten zijn, maar toch nog kennen, opgenomen met een live-band – belangrijk voor mij – en vooral in een nieuw jasje gestoken. Ik heb de nummers van “Goud” vooral naar me toe getrokken en er Laura Lynn van gemaakt omdat het voor mij stuk voor stuk liedjes zijn die ik heel graag zing.

Slotvraagje: Je album “Goud” is al goud in voornotering. Komt er straks een album “Goud twee”, volgend jaar bijvoorbeeld?
Neen, “Goud” is een eenmalige schlagerconcept-cd die we hebben uitgebracht. Voor 2008 broeden we al op een nieuw plan dat we gaan uitvoeren. Daar zijn we zelfs al een tijdje mee aan de slag. Wat?! Goh, dat ga ik nog niet verklappen, maar ik beloof je graag vuurwerk voor die nieuwe cd die er volgend jaar aankomt, eerst nog wat nagenieten van “Goud”.

Bedankt en veel succes!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: