Eind november gaat de 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven van start, de jaarlijkse hoogmis van de kortfilm en de grootste filmtalentenjacht van de lage landen. Verwacht je opnieuw aan een grote en kleurrijke selectie van het beste wat de laboratoria van de filmwereld te bieden hebben; honderden nieuwe speelfilms, animatiefilms, clips, documentaires en avontuurlijke cross-overs, geselecteerd uit duizenden inzendingen uit eigen land en ver daarbuiten.

Het programma zal voor ongeveer de helft bestaan uit thematische specials (rond de Noorse kortfilm, Kortfilms voor Kinderen, Labo, de geschiedenis van de Belgische kortfims, Animation nations en nog veel meer) en voor de helft uit competitieve reeksen; strenge selecties nieuwe films waarover een internationale jury en het publiek haar oordeel velt. De kortfilmcompetitie op het IKL wordt ook internationaal met veel belangstelling gevolgd. Sinds vorig jaar werd het IKL, als enige festival in de Benelux, "Oscar® qualifying"; jaarlijks komen de juryprijswinnaars van de Vlaamse en de Europese kortfilmcompetitie op de longlist voor de Oscars!

Ook in 2013 heeft het IKL het Vlaams Audiovisueel Fonds te gast in het kader van de uitreiking van de "Wildcards"; de grootste filmprijzen van het land. Inzendingen voor de Wildcards gebeuren via het IKL, de uitreiking van de Wildcards gebeurt op de slotavond van het festival, samen met alle andere prijzen.

De deadline voor internationale inzendingen ligt achter de rug, maar Vlaamse Filmmakers hebben nog tijd tot en met 27 september 2013 om hun film in te sturen voor de niet-competitieve programmaonderdelen, voor de IKL competitie en de VAF Wildcards.

Check zeker de website van het IKL voor alle voorwaarden (www.kortfilmfestival.be).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: