Aflevering 1 ging als volgt: vier jeugdvrienden maakten een plaat met de zuiverste popmuziek. De radio draaide hun nummers en ze werden gevraagd tot in Texas en Toronto toe. Hun eerste plaat Greetings & Salutions (2011) haalde goud en ze verkochten hun favoriete concertzalen uit.

Ook aflevering 2 begon schitterend: na een sabbat verkocht de vriendengroep uit Aalst opnieuw de AB uit (februari 2014), louter en alleen op basis van de mededeling dat er een nieuwe plaat aankwam. Deze langverwachte tweede plaat verscheen op Valentijnsdag getiteld Little Heavy Burdens. Volgens de groep ‘atmosferisch, catchy, melancholisch en therapeutisch.’ Opgeteld is dat dus ‘tijdloos’. De eerste single Islands gaf ons een krachtige inkijk in het nieuwe album. Eva Cools nam de regie van deze unieke video clip voor haar rekening, Maximiliaan Dierickx stond achter de camera en Alain Dessauvage was verantwoordelijk voor de montage.

Album Little Heavy Burdens op CD en VINYL nu beschikbaar in de winkel. Alsook integraal te beluisteren via Spotify en Deezer.

Intergalactic Lovers – Nieuwe Single ‘northern Rd.’

Aflevering 3 is zonder twijfel opnieuw de moeite! Na een succesvolle tournee doorheen België met haltes langs o.a. de Ancienne Belgique, de Handelsbeurs, het Depot, Alhambra, Arenberg, etc. is de groep aan haar tournee bezig doorheen Duitsland, Zwitserland, Nederland en Frankrijk. Tegelijk lanceren zij hun tweede single Northern Rd. Daarvoor werd recent met Fransman Philippe Carron alweer een mooie videoclip opgenomen (www.youtube.com/watch?v=0z_glvyay_8).

De groep stelde het nummer twee weken geleden in ware Louis XVI stijl live voor bij Bruxelles Ma Belle in de prestigieuze Concert Noble zaal te Brussel. Het resultaat is adembenemend! Bekijk hier het fragment. Ook bij MNM gingen de Lovers langs om de nieuwe single Northern Rd. live te brengen bij Planeet De KockHerbekijk hier het fragment. De single werd in de eerste week van release onmiddellijk opgepikt in de playlists van MNM, Studio Brussel, Radio 1, Urgent.fm en FM Brussel.

Intergalactic Lovers – Live

Na de tournee doorheen Duitsland, Zwitserland, Nederland en Frankrijk keert de groep eind juni terug naar ons land om het festivalseizoen aan te vangen. Het belooft een straffe zomer te worden! Je kan Intergalactic Lovers onder meer aan het werk zien op het Cactus Festival (13/07), het Dour Festival (18/07), Feest In Het Park (23/08). Bovendien schitteren zij op de affiche van de Lokerse Feesten (06/08) naast internationale artiesten als Patti Smith, Neil Young & Crazy Horse, Blink-182, Jessie J en Sean Paul.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: