Op vrijdag 14 februari is het Lovers Day: een kleine drie jaar na het verschijnen van hun debuut heeft Intergalactic Lovers een nieuw studioalbum klaar, ‘Little Heavy Burdens’. De eerste single uit die nieuwe plaat heet ‘Islands’. Daar hoort sinds gisteren een clip bij.

In de clip: de man, de vos & de fazant uit de albumhoes, een bekende taxichauffeur én de Intergalactic Lovers jawel. De montage van de clip lag in de zeer bekwame handen van Alain Dessauvage, die ook instond voor de prachtige montage van o.a. Rundskop, Aanrijding in Moscou, Matroesjka’s, etc.

Aan de reeds uitverkochte Ancienne Belgique en de andere zalen waar Intergalactic Lovers halt houdt dit voorjaar, werden net ook de Arenbergschouwburg en Dour Festival toegevoegd.

Intergalactic lovers - Little heavy Burdens

De eerste plaat ‘Greetings & Salutations’ (maart 2011), is een schot in de roos: lovende woorden van pers en publiek, een bekroning met een gouden plaat en het bordje ‘uitverkocht’ boven hun favoriete zalen.

De vier jeugdvrienden trekken op tournee met dEUS, spelen in de Olympia met Puggy en ontvangen een MIA voor Best Breaktrough. Hun internationale verhaal brengt hen in 2013 naar Duitsland voor verschillende tours, naar NY, Toronto én het SXSW festival in Texas. En naar Italië, om daar het vervolg op hun debuut in te blikken.

iTunes: album pre-order / single Islands

 

Intergalactic lovers live

Sinds ze in augustus van vorig jaar in haar hand heeft gesneden, kan Lara geen gitaar meer spelen. Philipp Weies (MannGold, Go March) is de vijfde Lover live.          

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: