Peter Minnebo

31 augustus verrees de grandioze Big Top van Cirque du Soleil in Brussel, dat dient als decor voor de magische voorstelling ‘KURIOS: Cabinet of Curiosities’. Dit markeert de eerste keer sinds 2017 dat de Big Top weer in onze hoofdstad te bewonderen is. Na een succesvolle passage in Knokke-Heist is nu Brussel aan de beurt.

Eergisteren kreeg de iconische tent van Cirque du Soleil vorm tijdens de ‘Big Top Raising’ in Brussel. De circustent, met een hoogte van 18 meter en een diameter van 51 meter, biedt plaats aan 2.500 toeschouwers. De Big Top is vanaf vandaag te zien aan Brussels Expo, waar de eerste show plaatsvindt op 7 september. Cirque du Soleil zet zijn reis verder vanuit Knokke-Heist, waar KURIOS één van de meest succesvolle edities ooit was aan de Belgische kust met meer dan 87.000 bezoekers.

Een team van meer dan 100 toegewijde professionals hees zo’n 120 steunpalen simultaan recht om de immense structuur omhoog te krijgen. Met een oppervlakte van maar liefst 14.000 vierkante meter biedt de tent een ruime, maar intieme omgeving voor de show dat binnen plaatsvindt. Meer dan 1200 haringen worden zorgvuldig geplaatst om ervoor te zorgen dat de Big Top stevig op haar plaats blijft staan. De Big Top wordt ondersteund door 4 imposante masten, elk met een hoogte van 25 meter.

Het duurt maar liefst 8 dagen om de site volledig op te bouwen. Die opbouw omvat de installatie van de Big Top, de ingang en de artiestententen, de ticketverkoopstand, de burelen en de keuken met eetzaal voor de cast en crew.

KURIOS – Cabinet of Curiosities is te zien in Brussel vanaf donderdag 7 september. Tickets zijn de bestellen via www.cirquedusoleil.com/kurios

OVER Cirque du Soleil Entertainment Group

Cirque du Soleil Entertainment Group is een wereldleider in live entertainment. Naast het produceren van wereldberoemde circusshows, brengt het bedrijf zijn creatieve aanpak ook naar diverse vormen van entertainment, zoals multimediale producties, meeslepende ervaringen en speciale evenementen. Verder wil Cirque du Soleil Entertainment Group met zijn belangrijkste gereedschappen, namelijk creativiteit en kunst, een positieve impact hebben op mensen, gemeenschappen en de planeet. Sinds de oprichting in 1984 hebben meer dan 378 miljoen mensen inspiratie opgedaan op 6 continenten en in 86 landen. Het Canadese bedrijf telt nu meer dan 4000 medewerkers, waaronder 1200 artiesten uit 80 verschillende nationaliteiten. Voor meer informatie over Cirque du Soleil Entertainment Group, kunt u terecht op CDSentertainmentgroup.com.

De Meeslepende Cirque du Soleil Tycoon Ervaring is nu officieel beschikbaar op Roblox.

In samenwerking met de toonaangevende metaverse game-ontwikkelaar, Gamefam, kunnen families over de hele wereld nu de nieuwste eigentijdse circusshow van Cirque du Soleil, ECHO, ervaren en de Grote Tent opzetten vanuit het comfort van hun eigen huis. Gebruikers op Roblox kunnen hun eigen Grote Tent show bouwen en beheren door essentiële showelementen vrij te spelen, waaronder artiesten, acrobatische optredens, trainingsstudio's, kostuum- en make-upworkshops, dit alles terwijl ze in interactie gaan met andere gebruikers en hun vrienden. Degenen die de ervaring aangaan, krijgen ook de mogelijkheid om hun avatar aan te kleden in echte Cirque du Soleil-stijl, interactieve uitdagingen uit te proberen om hun vaardigheden te testen, en hun podium te ontwerpen, dat later kan worden opgevoerd voor andere communityleden op het platform.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over