Grote namen hebben genoeg aan hun voornaam. IBE. De singer-songwriter raast als een wervelwind door het muziekland. Echte talenten geven op jonge leeftijd aan wat ze in hun mars hebben. Zo wordt IBE op zijn vijftiende in 2017 winnaar van een Ed Sheeran-coverwedstrijd op Studio Brussel met zijn prachtige pianoversie van "Tenerife Sea". Hij gaat naar huis met een gesigneerde gitaar van de Britse singer-songwriter.

De grote ontbolstering komt er dit voorjaar tijdens The Voice van Vlaanderen op VTM. Vanaf de eerste live uitzending is IBE de gedoodverfde winnaar. Hij ontroert met covers van Lewis Capaldi, George Ezra, Kaleo en dat grote voorbeeld van hem, Ed Sheeran. De overwinning in de talentenshow levert hem een platencontract op. Vijf dagen na de finale komt zijn eerste single “Table Of Fools” uit en staat hij in zowat alle playlists. Een volledig eigen nummer over het - bijna - einde van een relatie. Straffe kost voor een jongeman van 17.
Alles is natuurlijk straf aan IBE. Ook live weet hij zijn mannetje te staan. Zijn twee AB club shows op 28 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht. En zonet opende IBE KluB C op Rock Werchter. Hij kwam, zag en overwon. IBE is klaar voor de volgende stap: de grote zaal van Trix in Antwerpen op zaterdag 9 mei. De ticketverkoop voor dit concert start op woensdag 3 juli om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
IBE
Datum: 
Zaterdag 9 mei 2020
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over