Radiostation KINK stijgt in de meest recent gepubliceerde luistercijfers over de periode juni-juli 2020 naar een marktaandeel van 0,6% in 10+, een nieuw record voor het station. In de belangrijke doelgroep 20-49 blijft het aandeel stabiel op 1,1% . Niet eerder scoorde KINK zo hoog in de metingen.

Met een gemiddelde luistertijd van 4 uur en 35 minuten in de doelgroep 20-49 is KINK in deze leeftijdsgroep nog steeds met afstand de nummer 1 in luistertijd: naar geen enkel ander station dat gemeten wordt door NLO wordt in die doelgroep zo lang geluisterd.

“KINK is nog steeds aan een opmars onder liefhebbers van alternatieve rockmuziek bezig”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. “Het uitzenden van de eerste editie van de KINK Album Top 1000 begin juli is voor veel thuisblijvende vakantievierders reden gebleken om nog meer op KINK af te stemmen dan gebruikelijk. En dan te bedenken dat KINK alleen online en via DAB+ te ontvangen is! We kijken uit naar de herverdeling van FM-frequenties in 2022, waardoor nog meer mensen kunnen luisteren naar de muziek waar ze zo van houden”.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore en KINKNL met d©e beste muziek uit eigen land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over