Vanaf 15 januari zitten de kijkers goed bij Eén voor de tweede reeks van Via Annemie, de reportagereeks van Annemie Struyf. Tien weken lang brengt Via Annemie op donderdag ontroerende en aangrijpende verhalen, balancerend op de grens van leven, liefde en hoop.

De eerste reeks van Via Annemie was meteen een voltreffer. De reportages bleven bij velen in het geheugen hangen: de Poolse poetsvrouw Karolina, de groepsbesnijdenissen in Kenia, de liefde in tijden van dementie, het diplomatenkoppel in Afghanistan en de piepjonge kloosterlingen in de Ardennen.

Na een succesvolle eerste reeks van Via Annnemie dringt Annemie Struyf opnieuw tot plekken en mensen die hun verhaal nog niet eerder prijsgaven. Tien weken lang trekt Annemie ons mee in een fascinerende stroom van mensen en verhalen, ver weg en dichtbij.

Het zijn verhalen op het scherp van de snee: over adel en rijkdom, leven en dood, monniken en transgenders. De tocht gaat van:

  • de boksring naar kindergevangenis
  • van India naar Oeganda
  • van de plastische chirurg naar een idyllisch strand waar liefde te koop is …

Annemie Struyf blikt terug:

“De eerste reeks was een helse, uitputtende, maar ook ongelooflijk fijne en verrijkende ervaring. Tot mijn verrassing heeft die eerste reeks ook nieuwe deuren voor mij geopend, vertrouwen gewekt en toegang gegeven tot plekken waar ik voorheen niet binnen kon. Dus heb ik opnieuw mijn stoute schoenen aangetrokken, en ben ik nog een stukje dieper en verder gegaan. Ik heb gelachen en geweend, gegruweld en genoten. Het was alweer een helse onderneming. Meestal met open vizier, soms – noodgedwongen – met verborgen camera.”

Via Annemie: op donderdag om 20.40 u. vanaf 15 januari op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: