Op de langverwachte zesde plaat van Het Zesde Metaal is het nog even wachten tot eind januari. Vandaag laat de band wel al een tweede song op de wereld los. ‘De zaden van morgen’ is de opvolger van de indrukwekkende titeltrack ‘Het langste jaar’.

Wannes Cappelle schreef 'De zaden van morgen' een tijd geleden naar aanleiding van de tentoonstelling 'Verstilde Stad' met beeldend werk van Pieter Braecke, Hans Op de Beeck en Berlinde De Bruyckere. Het lied bezingt de stilte die volgt na een crisis. Het insijpelende besef van wat gisteren is gebeurd, de rouw om wat verloren is en het verlangen naar een morgen met nieuwe mogelijkheden.

‘Het langste jaar’ is het laatste album van Het Zesde Metaal in de klassieke bezetting. Eerder dit jaar moesten we afscheid nemen van toetsenist, gitarist en belpop icoon Tom Pintens. Het was zijn nadrukkelijke wens om nog een laatste plaat te maken met Het Zesde Metaal, Tom producete voor het eerst ook helemaal zelf. 'Het langste jaar' is de muzikale neerslag van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat in je Het Zesde Metaal-verzameling, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen.

Luister HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over