Eén bouwt verder aan lange traditie van Vlaamse fictie

Vandaag heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekend gemaakt welke televisieprojecten steun krijgen. Het VAF kent productiesteun toe aan de Eén-reeksen ' Den Elfde van den Elfde' en 'Beau Séjour'. Olivier Goris, netmanager van Eén: “ Ik ben blij met deze steun, het VAF is een onontbeerlijke partner om deze projecten mogelijk te maken, denk maar aan de fel gesmaakte fictiereeksen ‘Eigen Kweek’ en ‘Quiz me quick’, die met steun van het VAF gerealiseerd zijn. Eén blijft het dan ook belangrijk vinden om mee te werken aan Vlaamse fictieproducties, ook in minder evidente omstandigheden.”

'Den Elfde van den Elfde' wordt een muzikale, tragikomische reeks van productiehuis Toespijs (Alice Reijs en Tom Van Dyck) die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval in het gehucht Kerke. Binnen de statusgevoelige familie Geunings barst de strijd om Prins Carnaval te worden zodanig los, dat littekens uit het verleden worden opengereten en een gruwelijke waarheid boven komt. Onder meer Jan Decleir, Frieda Pittoors, Peter Van den Begin, Alice Reijs, Bruno Vanden Broecke en Eva Van Der Gucht spelen mee in 'Den Elfde van den Elfde'.

'Beau Séjour' van productiehuis deMENSEN is een spannende tiendelige fictiereeks die geregisseerd zal worden door Kaat Beels en Nathalie Basteyns, bekend van ‘Clan’. Het tienermeisje Kato gaat op zoek naar haar moordenaar. Haar grootste hindernis: ze is dood. Kato vraagt zich af waarom ze hier dan nog rond loopt en sommige mensen haar wel kunnen zien en horen, en anderen niet. Wat is er gebeurd?

Kato wordt vertolkt door Lynn Van Royen, bekend van 'Marsman' en 'De Ridder'. Andere belangrijke rollen zijn er voor Johan Van Assche, Reinhilde Decleir, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Barbara Sarafian, Charlotte Timmers, Joke Emmers en Joren Seldeslachts.

Beide reeksen worden ten vroegste vanaf 2016 op Eén verwacht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: