Hoe goed kennen de Vlamingen het koningshuis, onze gastronomie, de politiek en onze kust?
In de tweede week van de nieuwe Eén-quiz Het Spiegelpaleis onderzoeken Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn hoe vertrouwd hun kandidaten zijn met het koningshuis, de Vlaamse gastronomie, de politiek en onze kust? De experten van de dag zijn achtereenvolgens Walter Baele (als prins Filip), Jeroen Meus, Mark Eyskens en Martin Heylen. Maandag tot donderdag om 21.30 u.

Na de drie afleveringen van de eerste week zijn er ook al drie dagwinnaars, zodat er aan het begin van de tweede week nog 103 kandidaten meestrijden voor een plaats in de finaleweek. Zij worden aan de tand gevoeld over volgende onderwerpen:

Maandag 7 januari – Het Koningshuis
Hoe goed kennen de kandidaten van het Spiegelpaleis ons koningshuis? Dat willen Bruno en Sam te weten komen in deze vierde aflevering. De quizzers worden verdeeld in de groepen vrouwelijke royalisten, mannelijke royalisten, vrouwelijke republikeinen, mannelijke republikeinen, neutrale vrouwen en neutrale mannen.

De expert van de dag is Walter Baele (als Prins Filip, de rol die hij met veel succes vertolkte in Wij van België)

Dinsdag 8 januari – Gastronomie
Om na te gaan hoe gastronomisch hun kandidaten zijn aangelegd, hebben Bruno en Sam de quizzers ondergebracht in de categorieën vleeseters, viseters, gourmands, fijnproevers, vegetariërs en mensen met voedselallergie.

De expert van de dag is Vlaanderens meest populaire tv-kok: Jeroen Meus

Woensdag 9 januari – Politiek
Voor de zesde aflevering worden de kandidaten verdeeld in de categorieën lezers van De Morgen, lezers van de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, lezers van Het Laatste Nieuws, lezers van Het Nieuwsblad, lezers van De Standaard en niet-krantenlezers. De expert van de dag is gepokt en gemazeld in de vaderlandse politiek: Mark Eyskens.

Donderdag 10 januari – De kust
In de laatste aflevering van de week is het thema de Belgische kust. De kandidaten zijn ondergebracht in de categorieën avontuurlijke reizigers, zonnekloppers, citytrippers, cultuurtoeristen, thuisblijvers en wandelaars.

De expert van de dag is een reiziger van formaat: Martin Heylen.

Het Spiegelpaleis
Het spiegelpaleis is een gloednieuwe quiz op Eén, gepresenteerd door Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn. De plaats van afspraak is het Vlaams Parlement, waar Bruno en Sam samen met 106 kandidaten uit heel Vlaanderen op zoek gaan naar de ware aard van de Vlaming. Zo houdt Het spiegelpaleis de kijkers een spiegel voor van zichzelf. Elke aflevering focust op een ander thema.

De quizzers in het Vlaams Parlement zijn telkens onderverdeeld in zes categorieën. Uit elke groep kandidaten worden elke dag de zes beste quizzers naar voor geroepen. In vier rondes met meerkeuzevragen en een finale plaatst één van die zes zich rechtstreeks voor de finaleweek. De andere vijf blijven in de quiz strijden voor één van de felbegeerde plaatsen in de finaleweek. Daarin zullen de besten het tegen elkaar opnemen tot er een ultieme winnaar wordt bekroond.

Het spiegelpaleis: van maandag tot en met donderdag om 21.30 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: