De tweede single van haar 'Lost In The Wild' EP

Helen kondigt vandaag haar gloednieuwe single 'Rare' aan. Die releaset ze op vrijdag 19 juli als eerste single van haar in het najaar verwachte 'Lost In The Wild' EP. Het nummer start met sobere piano akkoorden en Helens kristalheldere stem maar evolueert snel tot een klassieke popsong, met funky gitaarriff en een catchy refrein. Helen heeft de kunst van het songwriting perfect onder de knie en schrijft zonder moeite doordachte hooks. Voor fans van Robyn en Lykke Li.

Helen vertelt het volgende over de nieuwe single: "Herinner je hoe het voelt om te verdwijnen met de persoon waarvan je houdt? Het gevoel dat alles om je heen voor een heel kort moment op stop lijkt te worden gezet. Dat is wat ik voelde toen ik dit nummer schreef, dat soort moment is kostbaar en 'Rare'."

De in Boekarest geboren Elena Morosanu studeerde zang aan de conservatoriums van zowel Boekarest én Groningen. Na haar studies bouwde ze een goede reputatie op als professioneel tekstschrijver en studiozangeres voor binnen- en buitenlands talent, waaronder Belgische DJ Todiefor.

"Ik heb altijd al het gevoel gehad dat schrijven met andere artiesten een kans is voor mezelf om nieuwe horizonten te ontdekken. Het leukste is dat ik kan experimenteren met verschillende genres en stijlen waar ik normaal niet mee in aanraking zou komen. Dat heeft dan ook een grote impact op mijn eigen muzikaal project."

Verschillende radio- en tv-optredens, een support show van FKJ in de Brusselse Botanique en een plaats op de line-up van Eurosonic '19 tonen dat Helen één van dé pop acts is om in het oog te houden. Dat werd eerder al bevestigd door features in internationale muziekmagazines als Complex, The Line Of Best Fit, Clash, Harper’s Bazaar en VICE.

Helen bracht onlangs het intro nummer van haar EP al uit, de video van 'Lost In The Wild' kan je hier bekijken. De release van deze EP is een belangrijke volgende stap in de carrière van Helen en zal haar - meer dan terecht - weer wat meer in de spotlight zetten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over