De 12 halve finalisten van De Grote Sprong zijn sinds vorige vrijdag 13 september 2013 bekend. Voor de twee aankomende halve finales met telkens zes bekende deelnemers zullen de gezichten een versnelling hoger moeten schakelen, want de moeilijkheidsgraad van de sprongen gaat duidelijk omhoog.

Op vrijdag 20 september 2013 is het aan de eerste groep bekende gezichten om alles uit de kast te halen in de hoop een finaleplaats te veroveren: Véronique De Kock, Sean Dhondt, Tanja Dexters, Kevin Rans, Gella Vandecaveye en Sergio Quisquater.

De lat wordt duidelijk hoger gelegd in deze halve finale, waar elke bekende deelnemer een volledig nieuwe sprong zal uitvoeren. Coaches Hassan en Tanya trokken met Tanja, Kevin, Sergio en Gella naar Cassis, een gekende cliff dive plek, om er met hen te gaan cliff diven om zo hun grenzen te verleggen. Dat het een adrenalinestoot teweeg bracht bij de bekende deelnemers staat buiten kijf, maar of deze spoedcursus in het springen van rotskliffen voor hen geholpen heeft om hun sprong uit te voeren, ontdek je vrijdag 20 september tijdens de eerste halve finale.

Tijdens de halve finales beoordeelt de professionele jury opnieuw voor 50% de verschillende sprongen en heeft de kijker opnieuw de andere 50% in handen. Er vallen tijdens elke halve finale 3 bekende deelnemers af, waardoor er 6 namen aantreden in de finale op vrijdag 4 oktober 2013.

De andere groep bekende springers die op vrijdag 27 september 2013 in de tweede halve finale hun kans wagen zijn Sonja Kimpen en zoon Niels De Jonck, Michaël Pas, Ian Thomas, Cedric Dumont en Rik Verheye.

De grote sprong vanavond om 20.40 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: