Wat heeft Strauss te maken met L.A, 2 Unlimited en Frank Molnar?

Soms kan je leven op je 66e een onverwachte nieuwe wending nemen. Als 19-jarig jong talent word je laureaat van Ontdek-De-Ster, en wat later (in 1982) win je de Baccara beker. Je volgt je hart en verlaat de commerciële stroom om samen met goede vriend en pianovirtuoos Tars Lootens een nieuw project op te zetten. Je tourt met componist en dirigent Dirk Brossé door Vlaanderen.

Gedurende 25 jaar breng je in binnen- en buitenland de songs uit het American Songbook en van Praag tot in de Franse Alpen treed je op als muzikaal entertainer. Je start daarna alweer een nieuw hoofdstuk als Guy Neve, maakt enkele succesvolle albums en verzorgt meer dan 100 optredens per jaar.

En dan loop je muzikant/producer Marc Cortens tegen het lijf en ontstaat er een ongewoon en opwindend idee: wat denk je van de klassieke melodiën van Johan Strauss te voorzien van nieuwe moderne teksten en zo schitterende nieuwe songs te creeëren? Het kan een project worden dat de hele wereld kan veroveren, dus je krijgt een internationaal klinkende naam: Harry Coseman.

The Voice Of Strauss

The Voice of Strauss is een verrassende herwerking van de klassieke melodieën van Strauss tot echte songs. In plaats van de 19e eeuwse melodieën klakkeloos na te spelen, werd er flink wat extra leven geblazen in de nieuwe versies zodat ze een upgrade naar de 21e eeuw kregen. De arrangementen zijn frisser en de thema’s gaan van sociale media tot speed-dating. De knap doordachte en originele teksten zijn van de hand van Michael Leahy die eerder ook al voor teksten van o.a. 2Unlimited zorgde.

De hele orchestratie werd verzorgd door STRATO-VANI, een groot orkest dat al meer dan 10 succesvolle albums uitbracht.
Het album is gepland voor eind augustus 2020. Deze week verschijnt de eerste single ‘Come To Me’, een bewerking van het klassieke ‘Wiener Blut’.

Strato-vani

The Voice of Strauss werd opgenomen met het befaamde STRATO-VANI orkest. Met 750.000 verkochte albums, video’s die meer dan 2 miljoen views halen en uitverkochte concerten in Vorst Nationaal (3x) en Flanders Expo is STRATO-VANI het ideale orkest om Harry Coseman te begeleiden tijdens zijn grote avontuur.

Tv Special

In zijn nieuwe leven trekt Strauss naar de USA: in september nemen Harry Coseman en zijn team in Las Vegas en Los Angeles onder leiding van Frank Molnar een tv special/documentaire op. Naast de songs uit ‘The Voice of Strauss’ kom je hierin ook heel wat te weten over het leven, het werk en de strijd tussen de jonge en oude Strauss.

Optredens

Uiteraard zal Harry Coseman ook gaan optreden, want dat is zijn lange leven. Harry zal dat live doen, begeleid door een band met een 6-tal muzikanten. Verder is hij ook beschikbaar als gast in alle mogelijke shows.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over