Mandala Festival in Wanroij kende de best bezochte editie tot nu toe. Zo’n zesduizend kamperende festivalbezoekers beleefden een zonnig weekend vol gedenkwaardige hoogtepunten.

Aan de vierde editie voegde organisator Extrema Network ook een vierde dag toe. Zo arriveerden de eerste bezoekers op donderdag, waar ze getuigen waren van de spectaculaire openingsceremonie. De kunstzinnige Temple of Spirits werd ingewijd met drums, zang en vuurdansen. Een klein deel van het terrein werd al geopend voor non-muzikale activiteiten. Daarnaast werd er volop gezwommen. Ook in de rest van het weekend werd dankbaar gebruik gemaakt van het in het hart van het festival gelegen meertje.

Op dag twee - de vrijdag - openden alle Tribes. Stuk voor stuk unieke nederzettingen met elk een eigen thema en gebouwd door zo’n vijfhonderd Creators; de kunstenaars, bouwers en weldoeners die het festival vormgeven. Het programma reikte van bodypaintworkshops tot lezingen, activiteiten voor kids, theater, kunst, pop-up shows en - natuurlijk - volop muziek.

Want ook de muzikale line-up kreeg dit jaar een flinke upgrade. Zo werd er een tweede hoofdpodium toegevoegd aan het festival en stond er een programma met internationale allure. Eén van de hoogtepunten was Omar Souleyman. De Syriër werd speciaal voor Mandala Festival ingevlogen en kreeg het publiek aan het dansen met zijn Arabische elektronica. Ook good old T.Raumschmiere maakte een feest van zijn optreden, onder meer door aan het einde van zijn show zo’n honderd bezoekers uit te nodigen op het podium voor een laatste uitbarsting van energie. Het was een mooie afspiegeling van het gehele festival, dit spontane moment van samen het leven vieren in ultieme vrijheid.

Een gedenkwaardige vierde editie dus, zonder incidenten. De komende dagen is het nog even terugblikken, maar daarna gaat het vizier weer op editie nummer vijf. En die datum wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over