Nadat vorige maand bekend werd dat Antwerpen met DOCKLANDS een festival rijker is, vervolledigt deze zijn line-up met niemand minder dan GLINTS. De Antwerpse hip-hop band moet zowat de ontdekking van deze zomer zijn geweest en kreeg het publiek vlot op zijn hand tijdens hun optreden op Werchter en afgelopen weekend op Pukkelpop. Nu gaat GLINTS ook officieel de festivalzomer afsluiten op DOCKLANDS op zaterdag 22 september.

DOCKLANDS is een gloednieuw eclectisch en ietwat ruw festival dat zal doorgaan op vrijdag 21 en zaterdag 22 september op de Sloepenweg, een locatie tussen stad en haven. Het industriële karakter van de omgeving past perfect bij de uitstraling van het festival. Enkele opvallende namen uit de reeds prijsgegeven line-up zijn Tsar B, Faisal, DVTCH NORRIS, Ramon Tapia, Anja Schneider, DJ Abstract, Soul Shakers en Niels Feijen. Ook de datum is niet toevallig gekozen. Het festival biedt namelijk de kans om een laatste keer de dansbenen los te schudden onder een nazomerse herfstzon. Docklands is een initiatief in het kader van Part of Antwerp, waarbij het op steun van zowel de stad als de haven kan rekenen.

  • Vrijdag 21 september gaan de deuren open om 16u en is de toegang volledig gratis! Op het menu staan fototentoonstellingen, live performances van kunstenaars, 3D Street Art, graffiti workshop, een authentieke Amerikaanse 'Midwest BBQ'… . Op de line-up staan alvast even originele als verrassende namen met dj’s als DJ Metalman (aka Franky De Smet Van Damme) en Ronny&Renzo, een DJ project van twee onvervalste dokwerkers. Hiermee is de toon alvast gezet!

Docklands gaat op vrijdag ook in zee met SOMMAR, de hippe Antwerpse zomerbar. Zij maken van die vrijdag ook meteen hun laatste avond van de zomer en beloven er een feest van te maken.

  • Zaterdag 22 september om 14u heropent het festival zijn deuren. Ook hier is het duidelijk ‘Antwerpen boven’ met een Docklands stage als hoofdpodium en KLANK, High on House en Café au Lait die als Antwerpse vaste waarden instaan voor de hostings van de podia. Elk van hen presenteert een sterke en verassende line-up.

Wie na 24u nog niet is uitgefeest kan naar Club Vaag voor een afterparty met ‘Docklands’ finest’ achter de draaitafels.

Kortom, zin om de zomer van 2018 in schoonheid af te sluiten? Dat kan op DOCKLANDS. Tickets voor zaterdag €15, en zijn te koop via de website www.docklandsfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over