Na de release van zijn debuutalbum ‘Het nieuwe licht’ in 2014 brengt Michael Lanzo op maandag 23 september zijn 2de Nederlandstalige langspeler uit, ‘Geloof, hoop en liefde’. “In mijn carrière heb ik altijd gevochten. Ik ben een doorzetter, ook op het momenten als het lastiger is. De optredens vormden een rode draad in mijn carrière, ook op momenten dat ik minder in de picture stond. Mijn eerste grote hit was ‘C’est La Vie’, een single waarmee ik te gast was in ‘Tien om te Zien’, lang voor ik deelnam aan ‘Belgium’s Got Talent’. De eindwinst in die tv-talentenjacht was opnieuw een hoogtepunt in mijn carrière en zorgde opnieuw voor een verhoogde publieke aandacht.

In het verleden hebben mensen wel eens ‘misbruik’ gemaakt van mijn goedgelovigheid. Ik was ontgoocheld toen ik er achterkwam dat mijn toenmalige ‘goede vriend en zakenpartner’ niet op dezelfde golflengte zat als ik. Zonder in detail te gaan werd Michael de voorbije maanden de enige zaakvoerder van ‘Het muziekcafé ‘Den Toerist’. Samen met zijn man John baadt hij deze goeddraaiende horecazaak uit en combineert hij die met zijn zangcarrière. “Muziek is de rode draad in mijn leven en heeft mij er altijd bovenop geholopen. Het eerste muzikale wapenfeit van mijn nieuwe team is de single ‘Weekend’ waar Sabien Tiels de tekst voor haar rekening heeft genomen. Ook Bart Herman, John Terra en Peter Keerman werkten mee aan het nieuwe album.

Het meest opmerkelijke nummer op ‘Geloof, hoop en liefde’ is zonder twijfel ‘Mama Leona’, met een tekst van Michael zijn goede vriend Christoff. “Omdat Christoff gelovig is wou ik dat hij de tekst schreef op een liedje dat ik speciaal opdraag aan mijn grootmoeder. Het pakt mij als ik het eindresultaat hoor en als ik het moet zingen heb ik altijd een krop in de keel”, zegt Michael Lanzo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over