Kursaal Oostende

De beste ideeën ontstaan zomaar. Zonder al te veel nadenken. Spontaan. Terwijl je eigenlijk op iets anders zit te wachten. ‘Hallo, Jef? ’t Is Gabriel. Ik wilde je al veel eerder bellen. Maar ik heb het nogal druk gehad de voorbije jaren. Herinner je je nog die avond in de Ancienne Belgique? Zeg, zouden we niet eens…’

Unieke combinatie
Fluisterpopster Gabriel Rios, jazzvirtuoos Jef Neve en percussiewonder Kobe Proesmans samen op één podium. Om elkaars songs helemaal uit te kleden en in hun naakte essentie te spelen. Het is zo’n idee dat zo goed is dat niemand het had kunnen bedenken.

Onder meer op het programma: Voodoo Chile, de magistrale pianobewerking van de Jimi Hendrixklassieker door Gabriel Rios en Jef Neve. ‘I stand up next to a mountain - I chop it down with the edge of my hand’. Ferme berg die zich daardoor niet laat verzetten.

Gabriel Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans
Puertoricaanse Belg Gabriel Rios maakt delicatessenpop voor een zeer groot publiek. Zijn grootste hits zijn Broad Daylight, What’s This?, Angelhead en I’m Gonna Die Tonight.

Pianist Jef Neve is de jeune premier van de Belgische jazz. Hij maakt de best verkopende jazzplaten in België, en krijgt jubelrecensies in de binnen- én buitenlandse pers.

Percussionist Kobe Proesmans ontwikkelde na zijn studies in Havana een heel eigen muzikale stijl. Op zijn cv staan o.m. Arno, Zita Swoon, Magnus, dEUS, El Tattoo del Tigre en Obatala.

Praktisch
Gabriel Rios: Piano & Percussion
Zondag 23 maart 20.00 uur
Casino Kursaal Oostende

Meer info: www.kursaaloostende.be of www.sherpa.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: