De Vlaamse fotograaf Frederik Buyckx jureert samen met 4 Nederlandse fotografen de inzendingen van de National Geographic fotowedstrijd. De prestigieuze competitie voor (amateur)fotografen uit Vlaanderen en Nederland gaat vandaag van start. Arno Kantelberg (voorzitter), Sacha de Boer en Marco Borsato en Renske Lamers completeren de vakjury.

De Vlaamse fotograaf Frederik Buyckx (‘Horse Head’) zat samen met de Nederlandse fotografen Sacha de Boer (‘Gewoon Stoer’) en Marco Borsato (‘Gezichten van Aruba’) ook in de jury van 2018. Ze worden vergezeld door Renske Lamers (hoofdredacteur National Geographic Junior) en juryvoorzitter Arno Kantelberg (hoofdredacteur National Geographic Magazine).

Frederik Buyckx heeft verschillende prijzen op zijn naam staan, waaronder een World Press Photo Award (2013) en een Sony World Photography Award (Fotograaf van het jaar, 2017). Zijn werk is ook al verschenen in internationale media waaronder The New York Times Newspaper, The Sunday Times Magazine (UK) en CNN Photo Blog (USA).

‘Vakmanschap en passie’

Kantelberg is verheugd over de samenstelling van de vakjury: “Eén voor één beschikken mijn collega-juryleden over vakmanschap, hart voor fotografie en ervaring met de National Geographic Fotowedstrijd. Ik kijk ernaar uit om met hen de finalisten en winnaars te selecteren uit de vele vaak indrukwekkende, verrassende en ook grappige inzendingen die we elk jaar krijgen.”

Vorig jaar werden meer dan 15.000 foto’s ingezonden. Nieuw dit jaar is dat dezelfde jury ook de inzendingen van de Junior-competitie beoordeelt. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen hieraan deelnemen.

Categorieën ‘Mens’, ‘Dier’, ‘Landschap’ en ‘Raar Maar Waar’

Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2019 kan vanaf vandaag tot en met 19 september. In de open competitie kan iedereen uit België en Nederland foto’s insturen in de categorieën ‘Mens’, ‘Dier’ en ‘Landschap’. De vakjury kiest per categorie een winnaar en 15 finalisten, waar ook het publiek op stemt. Bij de Junior-competitie maakt de categorie ‘Mens’ plaats voor ‘Raar Maar Waar’ en worden de categoriewinnaars door de jury bepaald. Er kan online worden gestemd. Op basis van die uitslag wordt de publieksprijs van de Junior-competitie toegekend.

De prijzen, waaronder een jaarabonnement National Geographic Magazine en de smartphone OPPO Reno 10X Zoom, worden op 17 november uitgereikt in het Museon in Den Haag. De winnende foto’s worden vervolgens in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd. Deelnemen aan de National Geographic Fotowedstrijd 2019 kan vanaf dinsdag 25 juni via NatGeoFotowedstrijd.nl.

Entertainment met een doel

Fotografie zit verankerd in het DNA van National Geographic. Fotografen reizen continu de wereld rond om mooie, fascinerende en inspirerende beelden vast te leggen die onze blik op de wereld verbreden. Fotografie past in de missie van National Geographic om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van National Geographic Magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de National Geographic Society, die daarmee explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

De prijzen worden op 17 november uitgereikt in het Museon in Den Haag. De winnende foto’s worden daarna in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd. Deelnemen aan de National Geographic Fotowedstrijd 2019 kan vanaf dinsdag 25 juni via NatGeoFotowedstrijd.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: