Op 23 oktober 2016 presenteert Jean-Michel Jarre tijdens een uniek zaalconcert in Paleis 12 zijn laatste projecten ‘Electronica Vol 1: The Time Machine’ (2015) en ‘Electronica Vol 2: The Heart of Noise’ (2016) .

De concerten van Jean-Michel zijn steevast een zinnenprikkelende beleving waarbij analoge synthesizers gekoppeld worden aan revolutionaire - digitale en visuele - technieken. Jarre brak wereldrecords met megaspektakels. Op 14 juli 1979 verzamelde hij 1 miljoen luisteraars aan de Place de la Concorde. Nadien verbeterde hij zijn eigen record tijdens verjaardagoptredens in Houston (1,5 miljoen in 1986), Parijs (2,5 miljoen in 1990) en Moskou (3,5 miljoen in 1997). In 2011 gaf hij ter gelegenheid van een koninklijk huwelijk in Monaco een optreden dat wereldwijd uitgezonden werd. Jarre verkocht ondertussen meer dan 80 miljoen platen, waaronder talloze exemplaren van ‘Oxygène’, ‘Equinoxe’, ‘Magnetic Fields’ en ‘Rendez-vous’.

In 2016 keert hij terug met een nieuwe zaalproductie die de energie van een macroconcert koppelt aan de emotionele diepgang van een cluboptreden. Naast gekend werk is er op 23 oktober ook aandacht voor ‘Electronica’, een dubbelalbum waarvan het tweede deel (‘The Heart of Noise’) op 6 mei zal verschijnen.

Op ‘Electronica Vol 2: The Heart of Noise’ werkte Jarre intensief samen met uiteenlopende artiesten als Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, Jeff Mills, Peaches, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Gary Numan, Cyndi Lauper, Hans Zimmer en Julia Holter. De plaat is een eerbetoon aan Luigi Russolo, een Italiaanse componist en experimentele instrumentenbouwer die in 1913 een manifesto (‘Art of Noises’) schreef waarin hij de opkomst van de synthesizer en de elektronische muziek voorspelde. Muziek zou volgens Russolo niet langer gebonden zijn aan de beperkte registers van de klassieke instrumenten.

Het eerste deel ‘Electronica Vol 1: The Time Machine’ verscheen vorig jaar en was zowel commercieel als artistiek een schot in de roos. De samenwerking van de Franse pionier en zijn vele gasten (onder andere Boys Noize, Armin Van Buuren, Pete Townshend en 3D van Massive Attack) etaleert de veelzijdigheid van de elektronische muziek: heden, toekomst en verleden vloeien organisch samen in 16 krachtige lappen muziek.

Op 23 oktober komt de droomwereld van Jean-Michel Jarre tot leven in een visueel en muzikaal spektakel dat grenzen zal verleggen. De voorverkoop start op vrijdag 18 maart om 10u via www.greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jean-Michel Jarre
Datum: 
23 oktober 2016
Locatie: 
Paleis 12, Brussel

Reservatie:

Meer over