Vrijdag stuurt Peter Van de Veire de Vlaamse provincies opnieuw de arena in voor vijf duels op het scherp van de snee. De strijd belooft opnieuw in alle hevigheid los te barsten, want na twee weken zijn de kapiteins meer dan ooit gebrand op de overwinning. Dit is het voorlopige totaalklassement na twee afleveringen:
1. Antwerpen 214
2. Vlaams-Brabant 207
2. Oost-Vlaanderen 207
4. Limburg 189
5. West-Vlaanderen 183

Met een voorlopig laatste plaats speelt kapitein Evy Gruyaert deze week op zeker. Niemand minder dan provincieboegbeeld Flip Kowlier en rockfenomeen The Van Jets komen de West-Vlaamse kleuren verdedigen. Dana Winner - die vorige week een stevige inhaalbeweging maakte - pakt voor Limburg uit met popdiva Katerine en de nu nog onbekende Kaylie.

Ook de nummers 1 & 2 beloven stevig weerwerk te bieden. Axel Daeseleire brengt niet 1, maar 2 oogappels mee. Met Barbara Dex en Eva De Roovere haalt hij 2 topzangeressen in huis.

Op een gedeelde tweede plaats staan Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Kris Wauters gooit festivalgoeroes Alain & Phile Bokken (van the Magical Flying Thunderbirds) in de strijd en brengt zijn X-factor-poulain Udo mee. Luc De Vos doet het met blazers: backing Steph Caers krijgt de kans om zich als frontartiest te bewijzen en the fifties zijn helemaal back met de Oost-Vlaamse coverband Mr. P & The Caddilacs.

De Provincieshow: op vrijdag 21 september na Thuis, om 20.40 u. op Eén.

Meer info: www.een.be/deprovincieshow en www.radio2.be/deprovincieshow

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: