Fiona Brown lanceert debuutalbum 'Mundane' vandaag.

My Void was het eerste nummer en tevens de eerste single die eind 2020 het album Mundane van Fiona Brown introduceert. De industriële klanken en fluisterende vocalen die de song inluiden, zijn kenmerkend voor de sound van het album, evenals de synths en strijkers die een duidelijke rode draad vormen doorheen het album.

Onbegrensde overtuigingen en mogelijkheden vormen een bron van inspiratie voor Brown bij het schrijven van Mundane. Twaalf songs die ieder een thema uit het 'gewone' leven uitbeelden. De onderwerpen worden echter belicht vanuit de zijlijn, het verst mogelijke perspectief. Het is een reis waarbij je door cyberspace via het gecultiveerde 'crazy' en climate strikes geleid wordt naar het beheersen van je eigen lot en de kracht van de liefde. De onscherpe focus van het artwork van de vinyl geeft de crazy van ons gewone leven perfect weer met alle kleuren waar we naar op zoek zijn en waar Brown ook in de bijbehorende titelsong over zingt.

Mundane sluit af Beautiful Misery. Traag gezongen over het verdwijnen in stilte en warmte, terwijl de essentie van deze hypnotiserende song symbolisch achterstevoren te horen is, omdat terugkijken naar onze ervaringen de bron is van al wat verder beweegt.

Fiona Brown heeft voor Mundane samengewerkt met muzikanten Neil Fraser (tindersticks), Simon Casier (Balthazar), Steven Van Gelder (Geike, Driftwood) en Tom Barbier (Ozark Henry). Mix en productie door Staf Verbeeck (Stiff Studio) en mastering door Frederik Dejongh (Jerboa Mastering). Artwork van Guy Kokken en Herman Houbrechts (Beeldzorg).

Beluister/download het album HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over