Kamp Zuid heeft de voorbije weken zware verliezen geleden. Vooral het vertrek van vier kampleden en het nijpend tekort aan voedsel, spelen hun parten. Twee factoren die ook aan de vooravond van de samensmelting niet in hun voordeel pleiten, zo zal al snel blijken.

Kamp Noord is met z’n vijf resterende leden in de meerderheid en door hun gewonnen visnet hebben ze ook geen gebrek gehad aan eten. Maar aan de verschillen tussen de twee kampen dreigt snel een einde te komen, want alle Robinson krijgen de opdracht hun bezittingen te verzamelen en hun eiland te verlaten.

In beide kampen denkt iedereen dat de samensmelting een feit is, maar op het nieuwe eiland Gual blijkt al gauw dat er nog één en ander te gebeuren staat vooraleer de samensmelting een feit is.

De Robinsons moeten immers twee dagen lang een visproef afleggen : wie het meeste vis vangt, wint immuniteit voor de eilandraad. En die eilandraad is meteen ook de beslissende om te bepalen wie van de resterende Robinsons de samensmelting haalt.

Kamp Noord, kan Kamp Zuid moeiteloos overklassen met hun stemmen, want zij zijn in de meerderheid. Maar of de Noorderlingen zo hecht zijn, zal nog moeten blijken. De band die Yin en Hans met Geert en Hiu hebben, zint Geert allerminst. Kyra en Sharon hebben het net als Geert evenmin begrepen op Yin. Maar Yin en Hans spelen hun listige spel verder.

Expeditie Robinson bij 2BE
Maandag 6 oktober 2008 om 21.40

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: