Samen met reporter Vincent Verelst en haar twee zussen

In december 2012 lanceerde Vlaanderen vakantieland de actie Reis van je leven, een zoektocht naar de kijker met het beste argument om zijn of haar droomreis te realiseren. Tussen de bijna vierduizend inzendingen zaten de meest wilde verhalen en exotische bestemmingen. De 22-jarige Elke Vleugels uit Borgerhout mocht haar koffers pakken voor haar ultieme droomreis. Samen met reporter Vincent Verelst en haar twee zussen Karolien en Anneke reisde Elke naar British Columbia in Canada. Drie weken lang kan de kijker hun droomreis meevolgen in Vlaanderen vakantieland, vanaf zaterdag 23 november op Eén.

In de eerste aflevering (23 november) zien we het gezelschap naar Vancouver trekken, hoofdstad van British Columbia. Na een korte citytrip pikken de zussen hun camper op en trekken het binnenland in. In aflevering twee (30 november) zetten Elke, Karolien, Anneke en Vincent de rondreis in het binnenland van British Columbia verder. De zussen gaan wandelen en paardrijden, terwijl Vincent op zoek gaat naar goud. Het derde en laatste deel (7 december)van de reeks speelt zich af op Vancouver Island. Na de verkenning van het eiland sluiten ze hun reis af met wat het hoogtepunt van de reis moet worden: kajakken tussen de orka’s.

Elke vleugels trekt naar Canada

Slechts één kijker mocht zijn droom realiseren en dat werd Elke Vleugels (22) uit Borgerhout. Zij maakte dankzij Vlaanderen vakantieland haar droomreis.

Elke studeert dierengeneeskunde en koestert van kindsbeen af maar één droom: kajakken tussen orka's. De beste plek om dat te doen is Canada. En ook haar zussen Karolien (20, studente geneeskunde) en Anneke (23, studente psychologie) mogen mee. Reporter Vincent Verelst begeleidt ze met veel plezier op de reis van hun leven. Ze leggen een parallel traject af: Vincent met de wagen, de zussen in een camper.

Aflevering 1: land met beste reputatie

Op zaterdag 23 november trekken Vincent en de drie zussen naar de multiculturele metropool Vancouver ligt aan de westkust van Canada en staat bekend als één van de meest leefbare steden ter wereld. Elke, Karolien en Anneke ontdekken Gastown, de gezelligste buurt van de stad. De bakstenen gevels, elegante koffiebars, designwinkels en drukke terrasjes doen denken aan een trendy wijk in Berlijn. Vincent wandelt aan de rand van de stad door Stanley Park, de groene long van Vancouver en onmisbaar voor elke sportieve Vancouverite.

Maar de zussen willen meer tijdens de reis van hun leven en zetten met een camper koers naar de ongebreidelde natuur van de provincie British Columbia. In de regio rond het skidorp Whistler maken ze een grote kans om zwarte beren en grizzly's te spotten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan...

Aflevering 2: het beste van het wilde westen

De provincie British Columbia telt duizenden meren, het ene al idyllischer dan het andere. Maar de drie wonderlijke meren van Joffre Lakes zijn misschien wel de mooiste. Trapsgewijs worden ze door een gigantische gletsjer non stop gevuld met kristalhelder ijswater.

Voor Elke, Karolien en Anneke een absolute must want alleen al de wandeltocht ernaartoe leidt hen langs enkele fenomenale uitzichtpunten. Het dorre cowboystadje Lillooet heeft vandaag niet veel meer om het lijf. Maar een eeuw geleden reisde men er vanuit de hele wereld heen om er aan de Fraser River als gekken op zoek te gaan naar goud. George Vanderwolf, een vlotte tachtiger maar nog steeds een goudzoeker pur sang, doet samen met Vincent nog eens een poging.

Ook de zussen duiken in het zwierige verleden van British Columbia. Bij hun bezoek aan de Sundance Guest Ranch, de oudste ranch van de streek, blijven ze stevig in het zadel zitten als onvervalste cowboygirls!

Aflevering 3: Vancouver Island, een droom wordt werkelijkheid tussen de Orka's

Vancouver Island is zo groot als de Benelux maar alleen al hier kan je weken rondrijden. Ooit was het hele eiland bedekt met een gigantisch regenwoud. Vandaag blijft daar maar een fractie van over onder de naam Cathedral Grove.

Het plaatsje Campbell River staat dan weer bekend als de zalmhoofdstad. Elk jaar zie je hier de grootste zalmtrek stroomopwaarts ter wereld. Hengelen doe je niet van op een boot. Je hebt al beet gewoon van op de pier.

Maar Elke is met haar zussen eigenlijk maar om één reden naar Canada gekomen en dat is om haar droom waar te maken: kajakken tussen orka's. Het vissersdorpje Telegraph Cove is de uitgelezen vertrekplaats om op zoek te gaan naar de reuzen van de oceaan. Dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs walvissen vinden rust en veel voedsel tussen Vancouver Island en het vaste land. Ze laten zich hier dan ook graag zien. Maar of orka's zich ook zo gemakkelijk laten spotten?

Vlaanderen vakantieland: op zaterdag 23,30 november en 7 december om 18.10 u. en herhaling op zondag 24 november en 1 en 7 december om 17.15 uur op één.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: