Jonge gokverslaafden getuigen in MNM-programma Generation M

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 mei zoomt het MNM-programma Generation M in op populaire verslavingen bij jongeren: online gokken, smartphone en gaming.

Afgelopen week kreeg MNM-dj Karolien Debecker een mailtje van luisteraar Elise (24). Haar vriend is gokverslaafd en Elise vraagt raad aan Generation M en de MNM-luisteraars. Ze verhuisde voor haar vriend naar het buitenland, maar al gauw kwam aan het licht dat hij elke maand zo’n 1000 euro vergokte online. "Ik checkte zijn internetgeschiedenis en ontdekte dat hij er op één avond gemakkelijk 200 euro doordraaide." Hun toekomstplannen vielen in het water. Had ze het kunnen zien aan komen? Is ze de enige? De cijfers doen vermoeden van niet:

In 2009 waren er in België 59 000 online gokkers, in 2013 steeg dat naar een onwaarschijnlijke 400 000 gokkers. 14% van hen kampt met een verslaving. Het gaat om 56 000 gokverslaafde Belgen.

Op maandag 4 mei praat Karolien met Elise over onlinegokken. Dankzij de getuigenissen van luisteraars en een expert in de studio bedt Debecker haar handvaten om een gokverslaving te voorkomen of ervan af te kicken.

Op dinsdag 5 mei gaat het over een smartphoneverslaving. Wanneer verlies je de controle over je smartphonegebruik en wordt het problematisch?

Op woensdag 6 mei staat verslaafd zijn aan gamen centraal. 11% van de jonge Belgische gamers heeft een probleem. Hoe herken je een verslaving bij jezelf en hoe ga je er binnen je gezin mee om?

Karolien laat zich de hele week bijstaan door experts en andere luisteraars.

Generation M kickt af, van maandag 4 t.e.m. woensdag 6 mei om 21 uur met Karolien Debecker.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over