Zonovergoten én schaduwrijk Noordplein decor voor meer dan 30 rootsmuziekacts

Met een uitverkochte festivalzaterdag en twee goed bezochte dagen ervoor en erna was het Rotterdam Bluegrass Festival op 23, 24 en 25 juni een groot succes. Het was de eerste editie op het Noordplein, na tien voorgaande op het eveneens in het Oude Noorden gelegen Pijnackerplein. Op de zowel met zon overgoten als schaduwrijke locatie genoten duizenden bezoekers van optredens van meer dan 30 internationale rootsmuziek-acts. Naast live muziek was er ook een uitgebreid randprogramma met kinderactiviteiten, workshops, theater, een markt en natuurlijk veel eten en drinken. Rotterdam Bluegrass Festival vindt in 2024 plaats op 28, 29 en 30 juni.

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. Nadat met het succesvolle tienjarige jubileum in 2022 de grenzen van het Pijnackerplein werden bereikt, vond het festival voor het eerst plaats op het nabijgelegen Noordplein. Naast de primeur op de nieuwe locatie was het ook voor het eerst dat er kaartverkoop plaats vond voor het festival, om daarmee de gestegen organisatiekosten het hoofd te bieden.

“Vooraf was het spannend hoe de veranderingen door onze bezoekers ontvangen zouden worden. Maar werkelijk iedereen die ik heb gesproken is enthousiast over onze nieuwe stek en dat we op zaterdag uitverkopen geeft ook wel aan dat de entreeprijs geen drempel vormde. Da’s een groot compliment en blijk van waardering van het publiek aan ons als organisatie en geeft veel vertrouwen voor de toekomst”, aldus festivaldirecteur en oprichter Guido de Groot.

Onder en tussen de bomen op het smaakvol in stijl ingerichte festivalterrein was in alles voorzien om het voor alle bezoekers tot een comfortabele festival-ervaring te maken. Onder het genot van een versnapering deden zij zich – zittend of staand, in de zon of in de schaduw - tegoed aan optredens van onder andere de Italiaanse authentieke bluegrass van The Truffle Valley Boys, het bijzondere Malawische duo Madalitso Band, Bertolf met zijn nieuwe bluegrassproject, het verfrissende Fog Holler, het dansbare Wanton String Band, publiekslievelingen Reverend Peyton’s Big Damn Band, het vrouwelijke vijftal van Della Mae en de samenwerking tussen Douwe Bob & Blue Grass Boogiemen waarmee het festival op zondag werd afgesloten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: