© Peter Minnebo

Maandagavond maakte Hadise haar opwachting in het Q-beachhouse in Oostende om een acoustisch optreden te geven. De zangeres vertelde ook over haar nakende promotournee naar Japan. Die zal zeker van pas komen want de single is in zijn vierde week in de officiële charts al op zijn retour net als haar single in Turkije.

Promotietournee in Japan
Een tijd geleden kwam het opmerkelijke nieuws dat 'Düm tek tek' werd opgepikt in Japan als ringtone. Een mooie prestatie voor de Songfestivalinzending van Hadise die er vierde mee werd tijdens het Eurovisiesongfestival.

Tijdens het acoustisch optreden van de zangeres in het Q-beachhouse maandagavond vertelde de zangeres dat ze eind deze maand vertrekt voor een promotournee in Japan. Ook haar single staat naar verluidt op 1 in de downloadcharts. Naslagwerk op de officiële charts leert echter dat het met het succes van 'Düm tek tek' niet langer zo'n vaart loopt. In de officiële charts daalt het nummer in de vierde week van 21 naar 30.

'Evlenmeliyiz' ook op terugweg
'Evlenmeliyiz', de nieuwe single van de zangeres, doet het ook in de Turkse charts minder goed dan verwacht. In de zevende week zakt de zangeres weg uit de top 10 van de best verkochte Turkse nummers. De charts kun je hier bekijken.

Ook de nieuwe singel 'Fast life' lijkt in eigen land na zeven weken Ultratip nog steeds de weg niet naar de Ultratop 50 te vinden en van het gelijknamige album is al helemaal geen spoor meer te vinden.

'Düm tek tek' populair in Malta
Om met een positieve noot te eindigen gaan we naar Malta. Daar blijkt 'Düm tek tek' immens populair. Maar op het eiland zijn ze erg inventief wanneer het Hadise niet blijkt te lukken om naar het land af te zakken. Deborah C, een lokale artieste, vertolkte het nummer tijdens een tv-show.

Bron: Olivier Vanhoutte - www.eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: