Onder meer DJ Shadow, Khruangbin, Mura Masa, Octavian, Hamilton Leithauser, Hunee en KOKOKO! komen naar Best Kept Secret 2020. Eerder werden headliners The Strokes, Massive Attack en The National en meer dan 60 andere artiesten bevestigd. De achtste editie van Best Kept Secret vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Hilvarenbeek. De kaartverkoop is reeds gestart.

DJ Shadow is één van de meest in het oog springende namen van de line-up voor Best Kept Secret 2020. De altijd innovatieve DJ, producer en turntablist brak in 1996 door met zijn baanbrekende debuutalbum Endtroducing… Op Best Kept Secret komt DJ Shadow laten zien waarom hij tot een van de invloedrijkste artiesten van de afgelopen 25 jaar wordt gezien. Hunee, bekend van de Amsterdamse scene rond Rush Hour en De School en zijn succesvolle albumHunch Music, draait op zaterdagnacht direct na headliner The Strokes. Khruangbin speelde twee jaar geleden hun doorbraakshow op Best Kept Secret, op een uitpuilende Stage TWO. De Texaanse band combineert Thaise funk, Iraanse psychedelica en vele andere stijlen. Eind vorig jaar speelde Khruangbin nog twee keer in een uitverkocht Paradiso. De jonge elektronica-artiest Mura Masa scoorde al vele grote hits als ‘Deal Wiv It’ (with slowthai), ‘Lovesick’ (feat. A$AP Rocky), ‘Firefly’ (feat. NAO) en zal op Best Kept Secret met liveband optreden. De Frans-Britse rapper Octavian kreeg bekendheid door zijn mixtapes SPACEMAN en Endorphins. Hij werkte onder meer samen met A$AP Ferg, Skepta en de eerder genoemde Mura Masa en brengt op vrijdag zijn unieke sound naar Best Kept Secret.

Meer nieuwe namen
Daarnaast worden vandaag de volgende namen toegevoegd aan het affiche van Best Kept Secret 2020:

Angel Bat Dawid - Barney Artist - Bradley Zero - Courtney Marie Andrews - Ela Minus - Eve Owen - Hamilton Leithauser - Irreversible Entanglements - JFDR - KOKOKO! - MICH - Otim Alpha - Pip Blom - S10 - The Homesick - Waltzburg - WIES

Enkele van deze namen kwamen voor de oplettende luisteraar gisteren al voorbij in de nieuwe Best Kept Secret-podcast 'De Zendmast', in samenwerking met Vera On Track/3FM.

Filmprogramma
Nieuw dit jaar op Best Kept Secret is het filmprogramma ‘Films In The Forest’, gecureerd door Chasing Reels in samenwerking met Pathé en De Volkskrant. Chasing Reels is een curator binnen de onafhankelijke filmscene. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is om events te organiseren om de indiefilmscene te vieren, en Best Kept Secret is daar een nieuw onderdeel van.

Festivaldirecteur Maurits Westerik: 'Omdat films ons bezighouden en inspireren - laat staan de artiesten die komen spelen op Best Kept Secret - willen we film de komende editie omarmen. Onder de noemer Chasing Reels heeft Cedric Muyres, een vaste BKS fanaat, meerdere malen mooie filmavonden georganiseerd en heb ik hem gevraagd om een mooi filmprogramma hosten/cureren. In samenwerking met een aantal optredende artiesten vertonen wij aan hun gerelateerde (korte) films en zal er een gevarieerd filmprogramma worden samengesteld met uiteenlopende filmtitels uit binnen- en buitenland in het teken van ‘Films in the Forest’.

Andere area’s
Op Best Kept Secret bestaat het filmprogramma uit een divers palet aan indiefilms die veelal een muzieklink hebben; van comedy tot kortfilm. Dit alles op een fraaie plek in de area ‘The Wilderness’ - het bos op het Best Kept Secret-terrein dat onder handen wordt genomen door de creatieve geesten van Niet Niks, met onder meer een heuse Slowfood, Wellness & Chill en een speciaalbiertuin. Het strand wordt omgevormd tot Club Casablanca, waar bezoekers de hele dag kunnen dansen op de avontuurlijkste DJ-sets. Op de festivalcamping keert de zeer succesvolle area Kornuit Beach terug, met een grote rol voor Radio Blauwbaard: het middelpunt van verschillende theatrale en creatieve verrassingen (denk aan kampvuursessies, haringhappen en flessenpost) die de hele dag onaangekondigd de revue passeren.

Best Kept Secret 2020
Best Kept Secret vindt op 12, 13 en 14 juni voor de achtste keer plaats in Beekse Bergen, nabij Hilvarenbeek. Headliners zijn The National (10 years of High Violet) op vrijdag, The Strokes op zaterdag en Massive Attack op zondag. Daarnaast werden eerder al meer dan zestig andere artiesten bevestigd, waaronder BADBADNOTGOOD, Belle & Sebastian, Catfish & The Bottlemen, DIIV, Dope Lemon, Fontaines D.C., Jarvis Cocker presents JARV IS…, Maggie Rogers, Metronomy en The Avalanches.

Tickets en accommodaties
Tickets voor Best Kept Secret zijn in de verkoop via bestkeptsecret.nl en Eventim. Er zijn weekendtickets (inclusief en exclusief camping) en dagtickets beschikbaar. Ook biedt het festival diverse overnachtingsmogelijkheden aan. Naast de verschillende vaste accommodaties die door Beekse Bergen worden aangeboden, zijn op de festivalcamping comfortabele vooropgezette tenten in verschillende prijscategorieë beschikbaar. Alle informatie is te vinden op bestkeptsecret.nl/tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Best Kept Secret 2020
Datum: 
12 - 14 juni 2020
Locatie: 
Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Reservatie:

Meer over