Vandaag maakt Disney bekend haar krachten te bundelen met fotograaf, filmmaker, schrijver en cultureel curator Misan Harriman middels de aankondiging van de casting voor de fotoserie 'Mickey & Friends: De Kracht van Vriendschap', geïnspireerd op de sensationele zes - Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald, Daisy, Pluto en Goofy - ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vriendschap op 30 juli 2021. De serie maakt ook deel uit van een exclusieve virtuele tentoonstelling, die het volledige werk van Misan laat zien en in de nazomer wordt gelanceerd.

Misan Harriman, een inspirerende verhalenverteller die bekend staat om zijn krachtige fotografie, zal zowel beroemdheden als onbekende mensen vastleggen voor de fotoserie van wereldklasse in een poging om ontroerende, krachtige verhalen over vriendschap te vertellen die geïnspireerd zijn door de sensationele zes. Misan treedt in de voetsporen van talloze artiesten zoals Andy Warhol, Keith Haring en Charlie Chaplin die zich al meer dan 90 jaar laten inspireren door de iconische personages.

De reeks zorgvuldig samengestelde foto's zal de kracht van menselijke verbondenheid demonstreren. Van vreugdevolle vieringen met vrienden tot de warmte die wordt gevoeld door een vluchtige blik van een geliefde, en vrienden die fungeren als bondgenoten en ons inspireren op dagelijkse basis. De fotoserie 'Mickey & Friends: De Kracht van Vriendschap' belicht alledaagse momenten die mensen uit alle lagen van de bevolking samenbrengen.

Misan Harriman en Disney moedigen het publiek aan hun verhalen te delen, om kans te maken om door Misan gefotografeerd te worden en te worden afgebeeld in zowel de fotoserie als zijn werk van ‘bekende gezichten’ en de virtuele tentoonstelling. Fans worden gevraagd om hun eigen verhalen over vriendschap te delen via het toonaangevende platform voor culturele inhoud en ontdekking, What We Seee. Verhalen die worden gedeeld op What We Seee worden geselecteerd door Misan zelf. De winnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan een fysieke of virtuele shoot, volgens de Covid-19-regelgeving.

Misan Harriman geeft aan: “Het afgelopen jaar heeft, meer dan ooit, de unieke kracht van vriendschap laten zien. De kracht die vriendschap heeft om mensen uit alle lagen van de bevolking samen te brengen. Samenwerken met Disney om deze verhalen over vriendschap te vertellen is een grote eer en een waar genoegen. Ik kijk er naar uit om een licht te laten schijnen op het wonder dat menselijke verbinding heet en Disney’s toewijding te ondersteunen om alledaagse helden te vieren en Moments That Matter te leveren.''

Tasia Filippatos, Senior Vice President Consumer Products, Publishing and Games, The Walt Disney Company EMEA laat weten: “Misan Harriman is een expert in het vinden van de menselijkheid in elke foto die hij maakt. Zijn kunstenaarschap en visie zullen een uniek perspectief bieden aan dit project, dat vriendschap viert en het bewustzijn voor onze liefdadigheidspartners vergroot. Mickey & Friends hebben enkele van de meest iconische makers uit de geschiedenis geïnspireerd en we zijn heel blij dat Misan ermee heeft ingestemd zich hierbij aan te sluiten met dit nieuwe project. "

De fotoserie ondersteunt ook Disney's toewijding om Moments that Matter te creëren door comfort te bieden en het isolement te verminderen voor ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen via haar non-profit partners, waaronder MediCinema. Als onderdeel van deze toewijding zal de fotoserie 'Mickey & Friends: De Kracht van Vriendschap' ook levensechte verhalen vastleggen over vriendschap onder ziekenhuis- en gezondheidsmedewerkers die regelmatig vrijwilligerswerk doen voor MediCinema en soortgelijke organisaties in heel Europa, waarbij de schijnwerper wordt gericht op deze alledaagse helden. Er zullen ook manieren zijn waarop het publiek deze doelen actief kan steunen, dit wordt in juli nader toegelicht.

Om kans te maken gefotografeerd te worden voor de ‘Mickey & Friends: De Kracht van Vriendschap’ fotoserie en virtuele tentoonstelling, kan je jouw eigen verhaal over vriendschap indienen via het What We Seee-platform. Doe dit vóór 18 juni 2021. Ga voor meer informatie naar de website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: