Morgenavond komt Steven Van Herreweghe langs in Die huis. Eric Goens ontvangt de presentator als tweede gast in Zuid-Afrika. Meteen bij aankomst blijkt dat Stevens bezoek voor hem niet evident is: "Op dit soort momenten besef ik echt wat voor een controlefreak ik ben," vertelt Steven. "Maar net daarom vind ik het heel interessant om hier te zijn. Om eens helemaal uit mijn comfortzone gehaald te worden."

In de jeugdkamer wordt Steven still bij het zien van foto's van zijn gezin. Een tijd geleden was hij zowel professioneel als persoonlijk in een crisis beland. "Dan moet je ineens beseffen dat je niets onder controle hebt. En het laatste wat je onder controle hebt, is jezelf. Hoe kan het zijn dat ik in deze situatie ben terechtgekomen? Mijn gezin heeft mij daardoor getrokken."

Steven vertelt bijzonder open over zijn carrière, die na zijn overstap naar VIER een duik nam. "Er is een extreme onzekerheid over mij neergedaald. Onzekerheid is gezond, maar die werd heel ongezond. Ik begon aan alles te twijfelen. En dan verlies ik mijn evenwicht."

Die huis met Steven Van Herreweghe: morgenavond om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: