'Op 30 januari aanstaande brengt Guy Van Nueten de EP 'As played by' uit. Deze digitale release bevat door Van Nueten geschreven of bewerkte muziek, maar ditmaal uitgevoerd door anderen: musici of zangers. Wanneer mensen die hun hele leven toegewijd hebben aan hun instrument of aan hun zangkunst, je muziek uitvoeren: dat zijn voor een componist de mooiste momenten. (GVN)

DIABO DO BELHO is een nummer gebaseerd op een Portugese traditional. De oorspronkelijke versie dateert uit 2004 en werd gemaakt voor 'Hotel Tomilho' een stuk van theatergezelschap 'Laika'. Van Nueten heeft het stuk jaren later herwerkt tot zijn huidige vorm. "Een traditional die zich in zijn hart nestelt, is voor een componist een ongehoorde rijkdom." (GVN)

Een samenwerking met straatartiesten uit Portugal. Toen ik ze leerde kennen heb ik hen gevraagd een aantal liederen te zingen uit hun streek. Deze is altijd blijven hangen, en 3 jaar na de première van de voorstelling heb ik hem 'doorgewerkt', en aan het Octopus Kamerkoor o.l.v. Bart Van Reyn bezorgd. Het eerste deel is tekstboek klassieke harmonie, het 2de deel is fugaal. Mooist van al was hun reactie toen ze de opname te horen kregen: pure trots en ontroering.

luister hier youtube
Luister Hier Spotify

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over