De tweede kortspeelplaat van De Toegift verschijnt op 2 september

De Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag nieuwe single ‘Soms’ uit. ‘Soms’ is de opvolger van ‘De woonwijk’ en het tweede lied in aanloop naar de aankomende EP ‘Nooit, misschien’, welke uitkomt op 2 september. Bij de single hoort ook een 3D-animatievideo, door digitaal kunstenaar/beeldmaker Milo Poelman. De video is te bekijken op YouTube. ‘Soms’ is nu overal online te beluisteren.

“Ergens luidt een onbekende band de nacht in, de toegift wordt ingezet. Een collectief gevoel van weemoed en verlangen vult de ruimte zolang de laatste noten aanhouden.”
De band De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. De eerste EP van De Toegift, ‘En ik kon alles zien’, is op 1 april uitgekomen.

De tweede single van de aankomende EP is nu uit. Het nummer heet ‘Soms’ en volgt de eerder uitgekomen single ‘De woonwijk’ op. De Toegift begeeft zich gedurende dit lied in het donkerste punt van de nacht, de ochtend lijkt ver weg. Een staat van eenzaamheid en innerlijke onrust geeft de buitenwereld opnieuw vorm. Buitengesloten en zonder sleutels ligt onze protagonist verdoofd in het gras van de achtertuin en raakt de luisteraar mee-verdwaald in zijn verwarde en weemoedige gemoedstoestand. Dit gevoel wordt door de band langzaam tot een bedrukkend hoogtepunt gebracht samen met een zenuwslopende collage aan strijkers door violiste Hester Julia Voddé. Zanger Maxim licht toe: “‘Soms’ is een ode aan de zelftwijfel. De video voor 'Soms' is een betoverende 3D-animatie die het lied nog dieper onderdompelt in de abstracte, doch dromerige wereld, waarin de intieme tekst vrij rondzweeft.”

De Toegift is geselecteerd voor de Popronde en gekozen als 3voor12-talent. Ook verzorgde de band het voorprogramma van de shows van De Dijk in het Amsterdamse Bos Theater.

‘Soms’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, iTunes en Bandcamp. Je kunt de video voor ‘Soms’ op YouTube bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over