ns land telt sinds dit jaar maar liefst 121 sterrenzaken en dat is een record. In “De Sterrenkaart” ondernemen we een tocht langs 8 Belgische sterrenzaken en werpen zo een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant en zijn signatuur-menu. We brengen een gezonde variatie van diverse stijlen van gastronomie, in België en een mooie afwisseling tussen de oude garde en de talentvolle jonge generatie. Het wordt watertanden voor lekkerbekken en een niet te missen reeks voor hobbykoks, want de sterrenchefs geven een inkijk in tal van keukengeheimen.
Met andere woorden: schuif lekker aan en proef mee van de aller heerlijkste gerechten.

Alevering 4 – donderdag 20 november – L'Air du temps**

Op 1 mei 1997 begon chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg, een restaurant. Tot dan had hij eigenlijk nooit gekookt, ook al werkte hij eerder in de “zaal” van restaurants zoals Le Pré Mondain (Heure-en-Famenne), Le Vivier d’Oies (Spontin), Jean-Pierre Bruneau (Ganshoren), La Truffe Noire (Brussel) en L’Eau Vive (Arbre). Zijn eerste vestiging was in een verbouwde 'frietkraam' in het plaatsje Noville-sur-Mehaigne.

In december 2012 verhuisde het restaurant naar een prachtige verbouwde vierkantshoeve in Liernu. En daar had njam! afspraak met de chef die houdt van de moleculaire keuken.

San-Hoon Degeimbre is zonder twijfel de interessantste Waalse chef van het moment. Met zijn intelligente, zuivere kookkunst weet hij lekkerbekken die openstaan voor vernieuwing te bekoren.
Hij beheerst de jongste keukentechnieken als geen ander en combineert die met eersteklas streekproducten. Centraal staat de opbrengst uit de eigen groentetuin van 5 hectare, waar voormalig financieel expert Benoit Blairvacq voor het restaurant 300 à 400 verschillende kruiden, fruit en groenten kweekt.

Sang-Hoon Degeimbre toverde voor De Sterrenkaart een menu tevoorschijn dat ronduit een culinair avontuur genoemd mag worden. En dat begon al met het smaakeffect van ultrasoon geluid in het welkomstdrankje.

Het signatuur-menu van Chef Sang-Hoon Degeimbre:

  • Groenten uit de tuin in lactofermentatie.
  • Duifje uit Waret, gecombineerd met wortelen, sinaasappel, meringues van ras el hanout en buns gevuld met de pootjes van de duif en een sausje op basis van kruiden.
  • Fris dessert op basis van rabarber,vlierbloesem en aardbei.

L'air du temps** - Liernu-Eghezée
Michelin-score: **
Gault&Millau 18/20
www.airdutemps.be

Win elke week een sterrendiner bij één van de Sterrenkaart-chefs!

Njam! geeft elke week een diner voor 2 personen weg bij de Sterrenkaart-chefs! Wat je moet doen? Kijk elke week aandachtig naar De Sterrenkaart, surf naar www.njam.tv of klik hier en beantwoord de wedstrijdvraag! deze week: Win een etentje bij L'air du temps t.w.v. €460! (menu Terroir Contemporain (of Modern Terroir) geldig voor 2 personen (7 gangen menu) met aangepaste wijnen. Enkel reservatie mogelijk op woensdag, donderdag of zondagavond)

De Sterrenkaart, elke donderdag om 20u40 op njam! Met een herhaling op vrijdag om 21u35.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: