De Romeo's gaan naar Nederland

Niet alleen 2014 maar ook de komende jaren zullen De Romeo’s met z’n drieën aansnijden.  De neuzen staan bij Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles  - opnieuw in dezelfde richting. Gedreven en ambitieus vatten De Romeo’s in het nieuwe jaar opnieuw een mooie reeks van optredens aan in Vlaanderen. Op 14 februari trappen ze ook hun concerttour af, samen met Willy Sommers die hen dan op het podium komt vervoegen. De plannen voor Nederland worden – onder goedkeurend oog en met steun van hun vriend Jan Smit – dit jaar concreet gemaakt. Als uitsmijter zullen De Romeo’s nog bereikbaarder zijn voor hun fans via hun Golden Fan platform wat ze sinds kort hebben gelanceerd. De Romeo’s zetten 2014 ook muzikaal sterk in want met hun nieuwe single Droog Nu Je Tranen staan ze deze week op nummer 1 in De Vlaamse Top 10.

De voorbije weken is er heel wat tumult ontstaan rondom het al dan niet voorbestaan van De Romeo’s, als muzikaal trio. Adviseur Kris Bloemen bevestigt vandaag formeel het nieuws dat de band, ook in 2014 en de komende jaren onverminderd verder zal gaan als trio: “Ik kan niet ontkennen dat er de voorbije weken spanningen waren binnen de groep. Er waren verschillende visies rondom hoe we het verhaal in Nederland zouden moeten gaan aanpakken. De voorbije weken hebben de drie gasten niet alleen vakantie genomen maar is er ook veel overleg geweest rondom de strategie en aanpak. Ik ben blij te kunnen meegeven dat de drie neuzen helemaal in dezelfde richting staan en dat De Romeo’s, gemotiveerder dan ooit, beginnen aan het nieuwe jaar”.

Jan Smit 

In 2014 zullen De Romeo’s alvast proberen om voet aan grond te krijgen in Nederland. “Vanuit de intense samenwerking met Jan Smit – (De Romeo’s namen met Jan de hitsingle Zingen, Lachen, Dansen op en waren het voorbije jaar samen op tour in Vlaanderen) is ons de kans geboden om onze muziek ook uit te brengen in Nederland. Op het VoSound platenlabel van Jan brengen we dit voorjaar enkele liedjes uit en verschijnt ook ons eerste album. We beseffen alle drie dat dit niet alleen een unieke kans is maar dat het ook een grote uitdaging is zonder enige zekerheid. In Nederland starten we terug onderaan de ladder en moeten we straks opnieuw beginnen bouwen, maar het is een uitdaging die we graag aangaan”, aldus Chris Van Tongelen. “De voorbije dagen las ik heel wat berichten van mensen die het ons afraden om het nog maar te proberen in Nederland. Sommige geven ons maar tien percent kans op slagen. Dat is niet veel, maar wij vinden dat we elke kans die we krijgen ook moeten grijpen en voor de volle 100 % voor moeten gaan. We hebben er echt zin in” voegt Davy Gilles er nog aan toe.

Toekomst

Romeo’s adviseur Kris Bloemen bevestigt nogmaals dat de drie heren samen de muzikale toekomst aansnijden: “De voorbije weken hebben de drie vrienden de tijd genomen om eerst en vooral al wat uit te rusten en vakantie te nemen. Dat was broodnodig na het drukke voorbije jaar. Tijdens die rust hebben ze ook de tijd gevonden om met elkaar te praten. Uit die gesprekken is het duidelijk geworden dat ze met z’n drieën de nieuwe uitdagingen zullen aangaan. Samen met het team mensen dat hen omringt zullen ze optimaal begeleid worden”.

Wat de toekomst van De Romeo’s betreft liggen er ondertussen al mooie puzzelstukken op tafel. Zo zullen ze in 2014 niet alleen hun focus leggen op Nederland, alle drie geven ze ook unaniem aan dat Vlaanderen heel erg belangrijk blijft en dat ze ook de komende maanden intens en veelvuldig te zien zullen zijn op de podia. “Een van de hoogtepunten van het nieuwe jaar wordt zonder twijfel onze optredens met Willy Sommers. Willy zal ons vanaf 14 februari vervoegen tijdens enkele live optredens, die we met onze live band gaan spelen. Na de geslaagde concerttour met Jan Smit vorig jaar gaan we nu samen met Willy een aantal bijzondere optredens doen. Wij kunnen het prima met hem vinden en omgekeerd en dus worden dat unieke concerten die mensen echt moeten meemaken”, aldus Gunther Levi.

In 2014 starten De Romeo’s ook met de opnames van een gloednieuw Nederlandstalige album, dat in 2015 op de markt zal komen. “Vorig jaar hebben we, naar aanleiding van onze 10de verjaardag een dubbel-cd uitgebracht met 20 liedjes. Uit dat album zullen we dit jaar nog enkele nummers uitbrengen in Vlaanderen. Ondertussen zijn we al geruime tijd in een schrijfproces verwikkeld rondom ons nieuwe album. Dat hopen we in 2014 op te gaan nemen en volgend jaar uit te brengen”, dixit Davy Gilles.

Golden Fan

Wat De Romeo’s eind 2013 succesvol hebben gelanceerd is hun Golden Fan Platform. “Het Golden Fan platform is speciaal ontwikkeld om onze vele fans nog dichter te betrekken met de zaken waar wij mee bezig zijn. Iedereen kan zich aansluiten door middel van een kleine, beperkte bijdrage. Elke Golden Fan ontvangt van ons heel wat nieuwtjes en weetjes, filmpjes en nog veel meer. We hebben de voorbije jaren gemerkt dat de mensen ons graag willen volgen. Vandaar is het idee ontstaan van een Golden Fan Platform wat ondertussen uitgegroeid is tot een groot succes”, aldus Chris Van Tongelen. Meer info over dit platform kan je vinden op www.deromeos.be

Nummer 1

De Romeo’s zetten 2014 ook echt heel sterk in want met hun nieuwste single Droog Nu Je Tranen, afkomstig uit hun gouden album 10, staan ze deze week op nummer 1 in De Vlaamse Top 10. “We zijn bijzonder blij dat we opnieuw een nummer 1 hit scoren in Vlaanderen. Na We Gaan Weer Feesten, Naar De Kermis (een duet met Laura Lynn), Zingen, Lachen, Dansen (met Jan Smit), Dans De Sirtaki is het onze 6de nummer 1 hit in Vlaanderen en doet deugd. Droog Nu Je Tranen is een ballade die we zelf geschreven hebben. Het is de allereerste keer dat we met een trage succes hebben en dat doet deugd. Het is prettig om te merken dat het publiek ook onze gevoelige kant weet te waarderen” zegt Davy Gilles.

Op zondag 5 januari 2014 snijden De Romeo’s hun agenda van 2014 en geven ze om 17u00 hun eerste optreden van het jaar, op de ijsbaan in Knokke Heist, wat overigens gratis is voor het publiek. Op de setlist staat ook hun nieuwe single Droog Nu Je Tranen waarmee De Romeo’s dit weekend op nummer één staan in De Vlaamse Top 10 van Ultratop.

Meer info over De Romeo's kan je vinden op www.deromeos.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: