De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw album uitgebracht: Moderne Manieren. Dit najaar begint de band aan hun vrijwel uitverkochte tour door Nederland en België. Volgende week staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

De Jeugd van Tegenwoordig over Moderne Manieren: “Kosmische stromingen ontwaakten de Jeugd uit een cybernetische winterslaap en brachten hen eens te meer samen om het collectieve gevoelsleven van de Nederlander op diens grondvesting te doen schudden.”

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. In mei verscheen de eerste single, Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage), gevolgd door Goed Nieuws en Dat Mag Niet. Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage) was de eerste solotrack van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

Op zondag 20 augustus staat De Jeugd van Tegenwoordig voor de zevende keer op Lowlands Festival. Daar spelen ze hun eerste show na de release van Moderne Manieren. In het najaar tourt De Jeugd met hun Moderne Manieren Tour door Nederland en België. De tour is nagenoeg uitverkocht, er zijn alleen nog tickets verkrijgbaar voor RTM Stage in Rotterdam Ahoy en De Oosterpoort in Groningen.

Moderne Manieren verschijnt digitaal, op vinyl, cd en cassette.

Het artwork van Moderne Manieren is gemaakt door Viktor Hachmang. Viktor Hachmang is een Nederlandse vormgever, illustrator en striptekenaar. Zijn werk is geïnspireerd op de Japanse Ukiyo-e-prentkunst, manga en de Europese striptraditie van de “Klare Lijn”. Hachmang werkt samen met merken als Hermès, Kenzo, Diesel, Raf Simons, Apple en HBO. Zijn illustraties werden gepubliceerd in The New York Times, Bloomberg Businessweek, Die Zeit en Wired. In zijn stripboeken experimenteert hij met de grenzen van de kunstvorm. Hachmangs werk bevindt zich in de vaste collecties van het Stedelijk Museum en V&A, Londen.

De fotografie rond het album is van Paul Kooiker. Het werk van Paul Kooiker kenmerkt zich door een conceptuele en experimentele benadering van fotografie. Met simpele middelen, zoals karton, stof en rook, creëert hij in zijn studio in Amsterdam mysterieuze beelden die zich niet makkelijk laten ontrafelen. De kunstenaar brengt de grootste modemerken en bekendste gezichten van dit moment in beeld en transporteert deze naar een geheel eigen wereld. Losgezongen van tijd en plaats lijken Kooikers surrealistische beelden scènes uit films waarvan we het verhaal niet kennen.

Luister HIER

LIVE

  • 15/11, De Roma, Antwerpen (SOLD OUT)
  • 16/11, De Roma, Antwerpen (SOLD OUT)
  • 3/12, AB, Brussel (SOLD OUT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: