Het is aftellen naar de jaarlijkse awardshow waarin de top van de Vlaamse online contentmakers in de bloemetjes wordt gezet: De Jamies, de awards voor Vlaamse online video content, gaat voor de vierde keer door op vrijdag 2 februari in Oostende. Wie er allemaal met een felbegeerde award naar huis gaat, dat is nog even koffiedik kijken, maar de eerste award werd alvast uitgereikt. Gloria Boateng wint de Good Vibes Jamie: de award voor beste maker met maatschappelijke impact van 2023 met haar relevante content over mentale gezondheid.

De Gentse Gloria Boateng maakt al even furore als muzikante. Tijdens de lockdown waagde ze zich aan TikTok, waar ze startte met een account met focus op comedy. En intussen timmert ze verder aan haar carrière in de theaterwereld. Maar het is de sociaal relevante content die ze maakt op haar kanaal Kalmeevous waar ze vandaag de Good Vibes Jamie mee wint. Daar vertelt ze haar eigen verhaal van mentale kwetsbaarheid en toont ze hoe zij daar mee omgaat.

De Good Vibes Jamie wordt uitgereikt door drie non-profit organisaties die werken rond welzijn en jongeren: De Ambrassade, Mediawijs en het Vlaams Instituut Gezond Leven. In samenspraak met de vakjury van De Jamies kozen zij Gloria als winnaar van de award voor beste maker met maatschappelijke impact van 2023. “Gloria stelt zich kwetsbaar op, wat niet altijd even evident is op TikTok. Ze deelt haar persoonlijke ervaring en hoe ze omgaat met moeilijke momenten, zonder op te leggen dat dit dé oplossing is. Het is herkenbare en inspirerende content voor heel wat jongeren die zelf ook paniek, angst en overprikkeling meemaken,” aldus juryvoorzitter Vincent Schroeven. Dat ze daarbij zelf geen desinformatie verspreidt of zich voordoet als een expert, maakt het net zo sterk, bevestigen de organisaties in koor.

De Good Vibe Jamie is de eerste van de 18 awards die dit jaar worden uitgereikt op De Jamies. Op vrijdag 2 februari worden de 17 overige prijzen uitgedeeld aan de beste online videomakers van het voorbije jaar in De Grote Post in Oostende. Op donderdag 1 februari en vrijdag 2 februari kan je bovendien workshops & keynotes volgen over creativiteit & online content.

De Jamies zijn een samenwerking van Filmfestival Oostende en Hurae. Filmfestival Oostende vindt plaats van vrijdag 26 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over