De Ultratop Streaming Award wordt voor de zesde keer uitgereikt door Belgian Entertainment Association Music (BEA Music) en Ultratop. Deze prijs beloont de Belgische artiest wiens muziek het meest wordt gestreamd in België. De Brusselse rapper Damso is de meest gestreamde artiest in België in 2020 en wint bijgevolg de Ultratop Streaming Award 2020.

Damso's muziekrepertoire behaalde maar liefst 218 miljoen streams* in België waarvan 53 miljoen streams in 2020. Damso haalde met het album ‘QALF’, uitgebracht in 2020, de top van de Waalse albumlijst en behaalde in korte tijd de platina status.

Derde Streaming Award voor Damso
Het digitaal succesverhaal van Damso werd de voorbije jaren al bevestigd met een Streaming Award in 2017 en 2018. Angèle onttroonde Damso in 2019, maar vorig jaar bewees Damso nogmaals dat hij de Belgische king of streaming is met een derde Streaming Award op zijn naam.

”Een derde Ultratop Streaming Award winnen is een grote eer voor mij. Deze prijs is mogelijk gemaakt door mijn loyaal publiek, dat ik van ganser harte dank. VieSurNous " - Damso

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over