Dag 2 op Rock Am Ring begon voor velen na een nacht van weinig slaap. De nacht van vrijdag op zaterdag waren er enkele onweerzones over de RAR site gedreven en die hadden het festival niet zonder schade achtergelaten. 33 gewonden, schade aan tenten op de camping en schade aan de festivalaccommodatie. Maar de organisatie kon zaterdagmorgen iedereen al geruststellen dat de gewonde festivalgangers allemaal aan de betere hand waren en op zaterdag het ziekenhuis zouden mogen verlaten. Sommige onder hen waren zelfs al terug op het festivalterrein aanwezig.

Er was ook een blikseminslag geweest op het hoofdpodium, de Seat Volcano Stage, en er waren ook problemen geweest elders op de festivalzone door de hevige regenval, maar de organisatie had extra mensen opgetrommeld om het festivalterrein terug in orde te brengen zodat de volgende twee dagen gewoon volgens plan konden doorgaan. “Rock Am Ring will and must go on!” aldus Marek Lieberberg.

Sondaschule mocht deze dag beginnen op Carter Stage. Deze leuke ska-punk-band bracht direct een plezierig feestje opgang. Het was even zot en onnozel doen aan Carter stage en er werd volop gedanst. Op Volcano stage mocht Zebrahead de spits afbijten. Deze Californische punkband bracht er ook direct de sfeer erin. Er waren al heel wat fans komen opdagen voor deze band. ‘Hell Yeah!’ was één van hun nummers. Stevige punkrock, die samen met de zon, de wolken boven het festival deed wegdrijven waardoor het terug warm en zonniger werd. Zebrahead had het publiek helemaal mee en het was een zalig zicht om op afstand de menigte te zien die eerste collectief gingen zitten om daarna met zijn allen recht te veren en te zien springen. Op zo'n moment zijn ook de “speciallekes” in het publiek te zien, zoals de drie gasten met zebramaskers op. Er was ook even punk-drinkgelach toen even wat volk op het podium mocht komen en ze samen “Drink, drink Oh Germans, drink drink with me! Drink, drink Oh Germans , until you have to pee” gingen zingen. Met deze vrolijke deuntjes wist je dat het terug goed zat op RAR 2015.

De inmiddels 69-jarige Marek Lieberberg kwam zelf ook nog even op het hoofdpodium het publiek toespreken over de voorbije nacht en zeggen hoe blij hij was dat de meeste ongedeerd door het onweer zijn geraakt en zij die wel gewond waren er terug bovenop zouden komen. Hij bedankte ook de hulpverleners en medewerkers die er voor gezorgd hebben dat alles die nacht vlot was verlopen en alles terug in orde was gebracht. Er zou geen regen of onweer meer komen boven Mendig. Al dat nieuws maakte het publiek zeer blij en er volgde een groot applaus.

Daarna mocht Royal Republic de wei op stelten zetten en ze deden dat van bij het begin met hun 'My Way'. Deze Zweedse alternatieve rockband weet van wanten en gaf zichzelf met nummers als ‘All Because Of You’ en ‘Underwear’. RAR 2015 zorgde ondertussen nog voor vele optredens op de andere podia zoals Slaves en Mallory Knox in Alternatent en Zugezogen Maskulin en Antilopen Gang op Crater stage.

Voor wie een festival bezoeken niet alleen om muziek gaat, was er hier op Rock Am Ring ook wat anders te beleven. Er waren de gebruikelijke festivalkraampjes waar je o.a. de officiële merchandise kon vinden. RAR had ook een heuse foodcourt voorzien waar je echt zoveel verschillende dingen kon eten dat je eigenlijk moeilijk een keuze kon maken. Er was ook een kermis, waar je in een groot reuzerad een overzicht kon krijgen over het hele festivalpark. Jagermeister had een kleine tiroller hut waar de mensen op het terras aan’t feesten waren. Vervelen deed je je dus niet op het festival.

Waar ikzelf het meest naar uit keek op zaterdag was Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators. Guns n’ Roses zagen we al eens bij ons op Graspop maar dat was dan zonder Slash. Slash speelt nu samen met zanger Myles Kennedy , die we kennen van Alter Bridge. Een geweldige zanger, samen met een geweldige gitarist en daarbij enkele wereldhits van Guns n’ Roses, voor mij meer dan ingrediënten genoeg op terug af te zakken naar de Seat Volcano Stage. Slash & Myles Kennedy waren echt een goede combinatie op het podium, dat hoorde je zeker in de songs die ze samen uitbrachten zoals de nieuwe 'The Dissident' en 'World On Fire'. Deze laatste is trouwens de titeltrack van het tweede album dat Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators uitbrachten in 2014. Maar... naar mijn mening mis je toch iets van Axl Roses' stem in de typische GN’R nummers als 'You could be mine'. Myles heeft een geweldige stem, misschien zelfs beter dan die van Rose, en ik hoor hem graag bezig, maar ergens mis je toch die speciale grain of krak van de stem van Axl Rose. Geef mij voor deze combinatie dus maar songs als ’You’re a Lie’ en 'Anastasia', waar de ‘hooded god of guitar’ trouwens een prachtige partij op een double neck guitar speelde en zo akoestische (bijna spaanse) gitaar combineert met elektrische gitaar. Echt fantastisch om te zien en horen! Al verwacht het publiek bij de aanwezigheid van Slash die GN’R nummers wel, dat kon je horen aan de enthousiaste reacties van het publiek op de eerste gitaarnoten van 'Sweet Child Of Mine'. Ik zal ook de laatste zijn om te zeggen dat het slecht was, want dat was het zeker niet, maar ergens waren er verwachtingen die niet helemaal ingevuld zijn. Misschien moet ik toch nog maar eens een tweede keer gaan zien als ze binnen twee weken op een van de hoofdpodia van Graspop Metal Meeting staan, want ik had er nog niet genoeg van gehad, zeker niet toen ze 10 minuten voor de geplande tijd gestopt zijn.

Kraftklub startte met een intro van ‘Back in Black’ van Ac-Dc, terwijl aan weerzijde van het podium twee horns-up verschenen. Al van bij de eerste tonen van 'Für Immer' hoorde je het Duitse publiek al meezingen. Als er één constante was op dit festival was het wel dat het Duitse publiek heel enthousiast was, meezong en echt mega hard uit de bol ging op de Duitstalige acts. Het publiek stormde ook weer richting Volcano stage om van de mannen van Kraftclub te gaan genieten. Indierock, met wat rap tussen, dat heel veel energie uitstraalde van het podium naar het publiek en terug.

Headliner op Seat Volcano Stage op deze tweede dag van Rock Am Ring was The Prodigy. Deze Britse elektronische muziekgroep had hun hoogtepunt in de jaren ’90 en was zo een beetje nostalgie, zeker als je nummers als opener ‘Breathe’ hoorde. Hoe de mannen er tegenwoordig uitzien konden we niet goed zien, want de show bestond vooral uit snelle lichtflitsen en ook de beelden op het scherm waren niet echt duidelijk, maar dat hoorde waarschijnlijk bij het concept. Een eerste echt enthousiaste reactie van het publiek kregen ze toen ze ‘Firestarter’ inzette. Maar de mannen hadden toch wel serieuze concurrentie van de Duitse rapband K.I.Z. die op dat zelfde moment het beste van zichzelf gaven op Crater Stage. Daar kon je weer niet ontkomen aan het Duitse enthousiasme voor het Duitstalige lied.

Rock Am Ring ging nog verder tot 3u op Beck’s Crater Stage met Deichkind en Marsmoto en in Alternatent met Hollywood Undead en Enter Shikari en enkele DJ sets aan het Pall Mall Hostel. Het werd een geslaagde dag voor RAR 2015 en de mensen konden weer gaan rusten voor die laatste dag met grote namen als Foo Fighters en Slipknot.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: